Klasični gitarist David Russell prvi put u Zagrebu

Jedan od najvećih klasičnih gitarista današnjice David Russell održat će 5. svibnja solo koncert u Zagrebu, u kinu Studentskog centra. Ovaj nastup je time značajniji jer je ovo njegov prvi nastup ne samo u Zagrebu, nego i u cijeloj regiji, iako je do sad bilo nekoliko pokušaja da ga se dovede u Hrvatsku i susjedne zemlje.
David RussellTeško je nabrojati sve nagrade koje je osvojio ovaj veliki gitarist – od nagrade Grammy 2005. godine za najboljeg klasičnog solo instrumentalista, dvostrukog osvajanja Julian Bream nagrade, nagrade Andres Segovia, Jose Ramirez nagrade, itd. ukupno preko 30 nagrada diljem svijeta. Osim toga, dobitnik je posebne nagrade Royal Academy Music u Londonu, medalje časti Konzervatorija na Balearima, a dobitnik je i počasnog doktorata Sveučilišta u Arizoni iz 2014. godine.

Po svim relevantnim kritičarskim listama, David Russell spada među pet najvećih klasičnih gitarista svih vremena, uz Andresa Segoviu i Juliana Breama. Već godinama nastupa na solo koncertima širom svijeta, a također i kao predavač na najcjenjenijim glazbenim akademijama.

Cijene ulaznica su 180, 200 i 220 kn, osim super VIP (samo 30 ulaznica – 320 kn), uz koje se dobija i specijalni poklon – vlastoručno potpisani CD Davida Russella. U prodaji u sustavu ulaznice.hr online i na svim njihovim prodajnim mjestima.

H. H.

Tagged: , , , , , , , , ,