Koltovi generala Pattona u KNAP-u

Naši ili njihovi, crni ili bijeli, lijevi ili desni, bogati ili siromašni, domaći ili dotepenci? Kako su tajanstveni koltovi slavnog generala Pattona iz Drugog svjetskog rata optočeni bjelokosti dospjeli na daske KNAP-a u zagrebačku Peščenicu i je li njihov pucanj u ekstremno podijeljeno hrvatsko društvo bio u prazno, otkriva nova predstava ‘Koltovi generala Pattona’, prema tekstu komediografa Nine Škrabea i u režiji Georgija Para, čija je svečana premijera zakazana za 16. prosinca u 20 sati.koltovi-generala-pattonaDva umirovljena generala, novinarka žutog tiska, bivša balerina, modni stilist na cijeni, urednica vjerskog radijskog programa, ljevičarska aktivistica, lokalni tajkun, operna diva, vrhunski nogometni treneri, vrtićka teta, samo su neki od istaknutih pripadnika hrvatskog društva i raznolikih karaktera, u koje se u burlesknom omnibusu s četiri priče virtuozno transformira glumački kvartet – Ana Marija Percaić, Sunčana Zelenika, Tomislav Martić te intenzitetom i Mladen Vasary.

Prema provjerenom receptu ‘smijeh je lijek’, 90-minutna satira na hrvatski način, donosi niz vibrantnih zapleta i neočekivanih raspleta, i kritički i imaginativno, o besmislu i ludilu koji zbog radikalne podijeljenosti, neshvatljive netolerancije, netrpeljivosti i neopravdane mržnje vladaju u našem društvu, dok iza ugla vrebaju napeti koltovi, spremni, da kao posljednji znak za uzbunu, opale?

Nakon svečane premijere na rasporedu je još izvedba 17. prosinca, a sljedeće se očekuju tijekom druge polovice siječnja.

I. C.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,