Koncertni spektakl: Sretan rođendan, naredniče Pepper!

‘Sretan rođendan, naredniče Pepper!’, naziv je koncertnog spektakla Beatles Revival Orchestra u Lisinskom, u Zagrebu, 28. svibnja, kojim će Hrvatska obilježiti 50. obljetnicu izlaska najvažnijeg albuma svih vremena, ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ legendarnih Beatlesa.
Beatles Revival Orchestra je posebno oformljen za ovu priliku, a čini ga jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki Beatles Revival Band, te orkestar kojim će ravnati orkestrator i glazbeni producent Olja Dešić, uz posebno gostovanje Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić.

Koncert će biti podijeljen u dva dijela: izvedba kompletnog albuma ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ te najvećih uspješnica iz cjelokupne karijere ‘čupavaca iz Liverpoola’. Izvedbama Beatlesa pridružit će se i poznati hrvatski glazbenici: Oliver Dragojević, Neno Belan, Radojka Šverko, Aljoša Šerić, Daria Hodnik, Marko Tolja, Damir Kedžo, Detour, Luce, The Blondes, Mia Negovetić, Frano Živković, Akvarel, Vedran Božić, Stijepo Gleđ Markos, Bruno i Jan Kovačić, Diana Grubišić Ćiković, Zvjezdan Ružić, Bero Blažević i Tina Kresnik iz Parnog valjka te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Album ‘Sgt. Pepper’s…’ smatra se prijelomnim albumom popularne glazbe koji je utjecao na generacije glazbenika i publike od 1960-ih naovamo. Ugledni glazbeni časopis Rolling Stone proglasio ga je najboljim albumom svih vremena, a do danas je prodan u više od 35 milijuna primjeraka. Zahvaljujući suradnji Beatlesa s glazbenim producentom Georgeom Martinom, ovaj album smatra se remek djelom rock glazbe, a njegova izvedba uživo u Lisinskom bit će pravi izazov za više od 100 glazbenika na pozornici.

Britanski veleposlanik Andrew Dalgleish, također veliki fan Beatlesa, izjavio je ovim povodom: ‘Beatlesi su istinski britanski brend prepoznat svugdje u svijetu. Njihova glazba inspiracija je mnogim generacijama, a poruke ljubavi i zajedništva jednako su važne danas, kao i prije 50 godina. Drago mi je što će se obljetnica albuma ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ obilježiti i u Hrvatskoj!’.

Ovu vrhunsku glazbenu poslasticu zajednički produciraju Studio Maraton, Baba production i Hamar media.

H. M.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,