Kornelija Benyovsky Šoštarić: Mala vrtlarica

Kako odmalena naučiti voljeti i štititi prirodu, shvatiti važnost i vrijednost svakog živog bića, razvijati ekološku svijest i odgovornost prema vlastitome zdravlju i zdravlju drugih?
Mala vrtlaricaOdgovor je jednostavan – vrtlarenjem. A za vrtlarenje čak nije nužno imati vrt, dovoljna je tegla sa zemljom i druženje s prirodom može početi!

U tome djeci može pomoći ‘Mala vrtlarica’, prekrasno ilustrirana knjiga sa zanimljivim pričama poznate TV vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić i izvrsnim fotografijama koje prate aktivnosti u vrtu u svim fazama, od sjetve i sadnje do nastanka ploda.

Predstavljanje ‘Male vrtlarice’ je u petak, 30. svibnja u 11 sati u zagrebačkom parku Bundek, u sklopu 49. međunarodne vrtne izložbe Floraart. Kornelija Benyovsky Šoštarić i Barbara Šoštarić pokazat će djeci kako na jednostavan način mogu posaditi biljke, a prezentirat će i mali organski povrtnjak zasađen na Bundeku.

Uz taj divni vodič, djeca će naučiti  kako mogu sama uzgojiti zdravu hranu važnu za rast i razvitak, kako od cvijeta nastaje plod i zašto nema krastavaca bez pčela. Otkrit će što je kompostiranje, što rade gujavice te kako im može poslužiti kompas čak i ako se nisu izgubila.

Na nastavi prirode i društva zadivit će prijatelje iz razreda (a ni učiteljica neće ostati ravnodušna!) znanjem o uzgoju biljaka u kojima će, nadamo se, uživati cijela obitelj. Neka pokušaju s mamom, tatom, bakom, djedom ili bilo kojom drugom dragom odraslom osobom uzgojiti grašak, jagode ili možda bundeve! Budu li slijedili savjete ‘Male vrtlarice’, to im neće biti teško! Cijeli svijet je zahvatila groznica vrtlarenja. Pridružite se i vi. Zabavite se i otkrijte male tajne vrtlarenja!

Školska knjiga

Tagged: , , , , , , , , , , , ,