Košarkaške zvijezde oduševile zadarske mališane

Košarkaške zvijezde Europe pokazale su veliko srce i ove godine na tradicionalnom Kids’ Day koji se po prvi puta održao na obnovljenim terenima na Višnjiku.Upravo je druženje s najmlađima, prenošenje vještina i znanja jedno od područja na koje su organizatori posebno ponosni. Ovogodišnje duženje organizirali su Zadar Basketball Tournament i škola košarke Zadar.

Četvrtu godinu zaredom zadarski mališani upoznali su i zaigrali košarku s nekim od najboljih europskih košarkaša. Ove su godine na Kids’ Day sudjelovali CSKA Moskva – Artem Vostrikov i Misha Maleiko, Brose Bamberg – Daniel Hackett i Scott Miller, Bayern Munchen – Karim Johannes Jallow, Himki – Malcolm Thomas. Organizatorica turnira Zdenka Zrilić iz tvrtke S Event nije krila zadovoljstvo ovakvim vidom promocije košarke među mladima. Na događaju su bili i zadarski košarkaš Tomislav Ružić koji je u društvu supruge Barbare bodrio sina Mihaela koji je krenuo njegovim stopama.

Zadar Basketball Tournament nastavlja se danas utakmicama za peto i treće mjesto te utakmicom finalista CSKA Moskva i Fenerbahce Dogus. Sav prihod od prodanih ulaznica ide za pomoć Općoj bolnici Zadar.

A. N. / Foto: Iva Perinčić


Tagged: , , , , , ,