KotorArt: Koncert Dedić-Hadžimanov, uz Gabi i Biseru

Koncertom ‘Music Forces United’, u okviru 16. KotorArt Don Brankovih dana muzike publici su se u poznatom crnogorskom ljetovalištu predstavili jazz pijanisti – Vasil Hadžimanov iz Srbije i Matija Dedić iz Hrvatske te dva zlatna vokala, proslavljene dive zabavne i jazz glazbe ex-Yu prostora, Bisera Veletanlić (Vasilova tetka) i Gabi Novak (Matijina majka).Hadžimanov i Dedić su svirali autorske kompozicije, i solo i u duetu, dok su Gabi i Bisera izvele po pet pjesama, uglavnom skladbe Arsena Dedića i Kornelija Kovača.

Gabi i Bisera, sinonimi zabavne glazbe i jazza tog razdoblja, u Kotoru su oživjele zlatne šezdesete godine prošlog vijeka. Uz klavirsku pratnju svojih najdražih pijanista, Vasila i Matije, Gabi je, među ostalim, vrlo emotivno otpjevala ‘Pamtim samo sretne dane’, a na bis je izvela ‘Vino i gitare’.

Bisera je publiku podsjetila na to kakav je vokal izvedbama pjesama ‘My funny Valentine’, ‘Zlatni dan’, a nakon dugog aplauza publike, na bis je izvela ‘Milo moje’. Publika se digla na noge i dugo aplauzom pozdravljala umjetnike.

Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov

Koncertom koji je održan na Coca-Cola pozornici završeni su 16. Don Brankovi dani muzike, kao i program KotorArta u cjelini, koji se održavao od 30. lipnja do 13. kolovoza.

Međunarodni festival KotorArt je najkompleksniji festival umjetnosti u Crnoj Gori, uživa međunarodni ugled, okuplja velike svjetske umjetnike te kvalitetom i raznolikošću, privlači najširi dijapazon publike.

Osnovne vrijednosti ove složene multiumjetničke manifestacije jesu umjetnička kvaliteta, diversifikacija programa i publike te proširivanje aktivnosti festivala, vremenski i u okviru drugih oblasti.

D. B. / Foto: Duško Miljanić

Tagged: , , , , , , , , , ,