Krstarica Potemkin uz Zagrebačku filharmoniju

Nakon uspješne projekcije filma ‘Nosferatu’, Zagrebačka filharmonija i kino Europa u svom Filmskom ciklusu predstavljaju jedan od najboljih i najutjecajnijih filmskih ostvarenja svih vremena – klasik kinematografije iz redateljskog stolca Sergeja Ejzenštajna ‘Krstarica Potemkin’.
Krstarica PotemkinOvaj sovjetski crno-bijeli nijemi film ekranizira pobunu mornara na ratnom brodu Potemkin 1905. godine. Ono što je započelo kao pobuna na brodu nakon što je posadi servirana pokvarena hrana, završilo je Prvom ruskom revolucijom.

Snimljen prema istinitom događaju, dijelom je bio cenzuriran od strane tadašnje sovjetske vlasti i često se smatra jasnom propagandom sovjetskog režima. To ipak nije stalo na put njegovoj ogromnoj popularnosti koja ga je, uz neosporne tehničke dosege, lansirala u povijest kinematografije.

Misiju oživljavanja ‘Krstarice Potemkin’ na našim prostorima preuzeli su Zagrebačka filharmonija i kino Europa. Iako nijemi, film koji se ni nakon 88 godina ne skida sa ljestvica popularnosti, govori glazbom i govori puno. U četvrtak, 14. studenoga u 20 sati iz Zagrebačke filharmonije i kina Europa najavljuju veliku premijeru, a projekcije se nastavljaju 15. i 16. studenog s početkom u 19 i 21 sat. Ulaznice za sve projekcije mogu se kupiti na blagajni kina Europa po cijeni od 60 kuna

Budite dio ugodne atmosfere u Kino Europa dok Zagrebačka filharmonija fantastičnom glazbom zove na pobunu – na ‘Krstarici Potemkin’!

Kino Europa

Tagged: , , , , , , , ,