Laboratorij znanja i svjesnosti sa 78 radionica

Za sve one koji žele kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme, a vjeruju da je znanje moć i važna im je briga o sebi, mogu pokucati na vrata Laboratorija znanja i svjesnosti u Zagrebu, Nova cesta 4, kao produžetak Galbanuma, ustanove za obrazovanje odraslih, nudi čak 78 različitih radionica i ugošćuje 35 predavača profesionalaca u svom području.Da bi se predstavili zainteresiranima od 2. do 6. listopada otvaraju svoja vrata i nudi besplatne pokazne radionice i edukativne programe, kao i prezentaciju svog tima i cijele platforme znanja.

Mape uma, edukaciju gdje se spaja crtež, učenje i prepoznavanje vlastitih obrazaca na poseban način, predstavit će Zlatko Pavlinić, dok će Čedo Josipović objasniti principe TRE metode, koja oslobađa od stresa, napetosti i trauma te se opisuje kao masaža ‘iznutra prema van’. Put do svijeta joge i njezinih blagodati dobro zna Ivančica Katić Prašnički koja će (u)vježbati prve početničke korake, ‘domaćica’ predavanja o kreiranju prirodne kozmetike i aromaterapiji je Katica Wolf, a Suzana Barada otvorit će ‘čitanku za početnike’ za sve koji žele suvereno zaplivati poduzetničkim vodama i vladati svojim financijama.

Savjeti iz ljekarne (o važnosti funkcioniranja probave i pravilnoj prehrani,) uvod u umjetnost sapuna (sve o sortama i načinima miješanja sastojaka), konoplja svaki dan (što biljke mogu ako znamo kako s njima, upotreba kanabisa u fitoterapiji), samoobrana za žene (osnovni fizički i psihološki alati za suočavanje s opasnom situacijom), lucidni snovi (o prirodi snova, svjesnom sanjanju i njihovu značaju na putu evolucije svijesti), o VASTU stanovanju (harmonija inteligentnog stanovanja u skladu s prirodnim zakonima), kako se povezati s unutarnjim planetima (praktična primjena astrologije u svakodnevnom životu) – samo su djelić tematskog arhipelaga Laboratorija znanja i svjesnosti.

‘Laboratorij će biti otvoren cijeli dan do 22 sata tijekom radnog tjedna, i kao takav je jedinstven u Hrvatskoj. Polaznici će tako svaki dan imati priliku istražiti, probuditi i povećati svoja znanja i svoju svjesnost. Uzevši u obzir ritam naših života, kreirali smo mogućnost da svaka osoba, koja želi raditi na sebi, pronađe barem jednu radionicu ili predavanje u kojem će posvetiti vrijeme svojoj fizičkoj, mentalnoj, poslovnoj, emotivnoj i duhovnoj dobrobiti’, pojasnila je osnovnu viziju Laboratorija voditeljica projekta, Petra Kunst.

I. C.

Tagged: , , , , , , , ,