Lačni Franz: Svako dobro – nakon dva desetljeća

Nakon pauze od preko dva desetljeća, čuveni slovenski bend Lačni Franz, pod vodstvom podjednako kultnog Zorana Predina, objavio je studijski album ‘Svako dobro’ u izdanju Croatia Recordsa.Lačni Franz-Svako dobroRiječ je nedvojbeno o jednom od najiščekivanijih albuma zadnjih godina i najvećih diskografskih događaja u regiji, koji donosi deset potpuno novih Predinovih autorskih pjesama, a svoj doprinos kao autor glazbe na jednoj pjesmi je dao i Oto Rimele. Snimanje, miks, mastering i produkciju albuma potpisuje Anej Kočevar. Zanimljivo likovno oblikovanje potpisuje Špela Nebec. Album je najavljen krajem ovog lipnja dinamičnim singlom ‘Daj pusu! Daj pusu!’, koji je označio studijski povratak Lačnog Franza pod Predinovim vodstvom nakon čak dvadeset i dvije godine.

Zajedno s albumom, Lačni Franz objavljuje drugi singl ‘Vaš as na deset’ za kojeg su snimili i spot u režiji Anđela Jurkasa.

Lačni Franz jedan je od najglasovitijih regionalnih sastava 1980-ih i početka 1990-ih, a Zoran Predin nesumnjivo dio najužeg kruga najvećih kantautora koji je značajan broj svojih sjajnih nastupa održavao i u Hrvatskoj, uz osobito zapažene suradnje s Arsenom Dedićem.

Na ‘Svako dobro’, Predin i njegov sastav donose fantastičnu kombinaciju onoga po čemu su pojedinačno i zajedno i zaslužili svoj status – odlične, žive bendovske svirke i inteligentno duhovitih tekstova osobne, ali i društvene tematike.

C. R.


Zoran Predin i Lačni Franz-MSU
Ljeto u MSU: Zoran Predin i Lačni Franz
Tagged: , , , , , ,