Lado oduševio 7000 posjetitelja u Areni Zagreb

Ansambl narodnih pjesama i plesova Lado na najvećem ikad održanom hrvatskom koncertu, u Areni Zagreb, oduševio je više od 7000 posjetitelja. Koncert pod nazivom ‘Čuvajmo naše blago’ predstavio je izvorne ljepote hrvatske kulture na novi, moderan način.Tisuće oduševljenih posjetitelja uživalo je u dvosatnom nastupu jednog od najboljih svjetskih folklornih ansambala koji je ljubiteljima kulture donio potpuno novu dimenziju tradicionalne glazbeno – plesne čarolije koja ostavlja bez daha.

Na impresivnoj pozornici površine 250 m2, uz najnovije trendove rasvjete i zvuka, Lado je izveo novi cjelovečernji program ‘Ispod duba stoljetnoga’ u kojem je prikazao neke od nagrađivanih koreografija kao i one koje na repertoar ansambla prvi put donose pjesme i plesove Hrvata u Austriji, Mađarskoj te s područja uz rijeku Sutlu.

‘Svi zajedno smo puna srca i iznimno ponosni na ovaj koncert. Lado je po prvi put ušao u tako veliku dvoranu kao što je Arena Zagreb, a koncert je prošao zaista spektakularno. To nam daje veliki osjećaj odgovornosti da budemo najbolji što možemo biti i vjetar u leđa za rad u budućnosti’, izjavio je Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla Lado.

Uz izvrsnu pjesmu, ples i zavidnu produkciju, nezaboravan doživljaj pravog kulturnog spektakla dočarao je autentični izgled umjetnika Lada, obuhvativši sve detalje od narodne nošnje, frizure, šminke te umijeća predstavljanja narodnih vrijednosti.

‘Velika mi je čast što smo imali prilike surađivati s ovako profesionalnom institucijom kao što je Lado. Hvala Gradu Zagrebu što je prepoznao veličinu i značenje ovog projekta te nam pomogao da ga realiziramo’, izjavio je Denis Pletikosa u ime organizatora koncerta Mediteran produkcije.

Nakon velikog koncerta u Areni Zagreb, Lado 1. prosinca gostuje u splitskoj Spaladium Areni. Ulaskom u još jednu veliku sportsku dvoranu, Lado postavlja novi trend kulturnih događanja i prikazivanja hrvatskog folklora u budućnosti.

A. N. / Foto: Ines Ljubetić Fišer


Vesela povorka Ansambla Lado


Parovi u Ansamblu Lado koji su otkrili ljubav


Ansambl Lado: Probe pred nastup u Areni Zagreb

Tagged: , , , , , , , , , , , ,