Laibach: Tako je govorio Zaratustra – uživo!

Grupa Laibach predstavit će zagrebačkoj publici u Tvornici kulture u petak, 15. prosinca (21 sat) novi studijski album ‘Also Sprach Zarathustra’.Novu glazbu Laibach je skladao za kazališnu predstavu ‘Tako je govorio Zaratustra’, baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzschea. Predstavu je režirao Matjaž Berger u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu. Album već prate dva spota, za numere ‘Das Nachtlied I’ I ‘Vor Sonnen-Aufgang’.

Prve recenzije albuma ‘Also Sprach Zarathustra’ izuzetno hvale novo ostvarenje benda, pa tako The Wire piše ‘projekt toliko laibachovski da je čudo što ga nisu ranije realizirali’. Portal Cryptic Rock ga naziva soničnim remek-djelom, a ugledni austrijski Wiener Zeitung jednostavno piše ‘Laibach su sjajni’.

U Zagreb se Laibach vraćaju u sklopu europske turneje koja je započela 4. studenoga u Budimpešti i uključuje 16 koncerata po kontinentu. Na novoj seriji nastupa bend izvodi potpuno novi program, pjesme s aktualnog albuma te prearanžirane klasike iz svog repertoara koje nisu izvodili godinama.

T. K.Tagged: , , , , ,