Lars&Sven: Prvi slovenski burger bar u Hrvatskoj

Ljubitelji slasnih burgera u Zagrebu mogu posjetiti još jedno mjesto s bogatom i kvalitetnom ponudom. Lars&Sven, vodeći slovenski lanac burger barova u zagrebačkom Branimir mingle mallu otvorio je svoj prvi restoran u Hrvatskoj.U Sloveniji posluju na četiri lokacije u Ljubljani i Kopru. Ova obiteljska tvrtka, već četiri godine zaredom proglašena je najboljim lancem slovenskih burger barova, a od 2017. godine imaju i mobilnu inačicu – food truck. Njime obilaze cijelu Sloveniju, a ove jeseni Iveka i njegove brzoruke grill majstore upoznali su i na Zagreb Burger Festivalu. Iznimno su ponosni na suradnju s lokalnim OPG-ovima te od samog početka veliku pažnju posvećuju kvaliteti namirnica. U ponudi je 15 jela, uključujući i posebnu ponudu za djecu.

Koncept društvene odgovornosti iznimno je važan dio njihove poslovne filozofije. Uspostavili su vrlo kvalitetnu suradnju s ljubljanskim Centrom za osobe s posebnim potrebama Janez Levc, na što su iznimno ponosni. Naime, štićenici Centra rade u pekarnici ‘Janez dela’, ručno pripremaju sva peciva bez konzervansa i za svoj rad primaju plaću. Isto tako, tri štićenika s posebnim potrebama, Lars&Sven je zaposlio u svojim burger barovima. Tako ih se aktivno integrira u društvo i osiguravaju redoviti prihodi. ‘Jako nam je dragocjena ova suradnja s centrom Janez Levc i vidimo koliko je važno pokazati osobama s posebnim potrebama da su dragocjeni i važni članovi našeg društva. Nadamo se da ćemo uspjeti ovako nešto pokrenuti i u Hrvatskoj’, napomenuo je Primož Novak, vlasnik Lars&Svena.

Već u samom početku poslovanja osmislili su i poseban donacijski program – Donirajmo lokalno (Lokalno šteje). U Sloveniji ga je podržao i predsjednik Borut Pahor te ga prepoznao kao uspješan poslovni model. Isti program počinje se provoditi i u Zagrebu. Svaka dva mjeseca će se odabirati prijavljeni kandidati, a sami posjetitelji odlučuju koji će kandidat osvojiti koju od donacija ubacivanjem žetona pri kupnji hrane. Tako konzumacijom u Lars&Svenu, osim guštanja u kvalitetnoj hrani, posjetitelji istovremeno i pomažu razvoju lokalne zajednice. Prvi zagrebački kandidati su: Domagoj Jakopović Ribafish za svoj projekt RokOtok, udruga Smiješak za sve za edukaciju teta i stričeka pričalica te Toni Bošnjaković za odlazak na Svjetski skijaški kup.

U ponudi od 15 jela svatko će pronaći svoje favorite, od prefinih Lars i Sven burgera, delicije zvane BlackEdder, koja koketira s tamnim pecivom, pilećih prutića i filea, roastbeef sendviča i hrskutavih krumpirića. Vegetarijancima će se svidjeti Vege burger, a Beyond burger nestrpljivo očekuje sve vegane koji vole uživati u hrani. Bezglutenski burger isto tako je važan i tražen dio ponude. Za dječicu je Lars&Sven pripremio dva posebna menija. Uz maleni burger i krumpiriće tu je i prirodni sok ili voda uz gratis igračku. U pripremi burgera koristi se 100% certificirana domaća govedina, bez GMO-a, hormona, antibiotika, dodanih pojačivača okusa i konzervansa. Sastojke nabavljaju iz provjerenih izvora, a od sireva koriste samo one najkvalitetnije poput Goude, Cheddara, Provolonea i Mozzarelle. Povrće i ostali proizvodi uglavnom dolaze s lokalnih poljoprivrednih gospodarstava i od lokalnih proizvođača, koji razmišljaju poput njih. Uvijek se oslanjaju na lokalne dobavljače, jer tako skraćuju vrijeme dostave i smanjuju ugljični otisak. Lars&Sven se nalazi u prizemlju Branimir mingle malla, a posjetitelje očekuje od ponedjeljka do petka od 11 do 22 sata, subotom od 12 do 23 sata i nedjeljom od 12 do 21.

M. B. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , , , ,