Lavina: Premijera komedije Stanislava Tomića

U zagrebačkom kinu Europa premijerno je prikazana komedija ‘Lavina’ redatelja Stanislava Tomića.Nakon vrlo zabavnog i duhovitog filma koji propituje sve oblike ljubavi u suvremenom društvu, publici se naklonila ekipa na čelu s redateljem te glumcima Robertom Ugrinom, Borkom Perićem, Sarom Stanić, Anom Maras Harmander, Miranom Kurspahićem, Svenom Jakirom i drugima.

Riječ je o naslovu koji se na bizaran i ironičan način poigrava s malograđanštinom, s queer elementima (homoseksualnosti, transseksualnosti, dvospolnosti), sve na potpuno groteskan i nekorektan način. Uz paletu nekonvencionalnih i izuzetno zabavnih likova, niz bizarnih situacija i zaokreta, ‘Lavina’ propituje seksualne tabue i predrasude.

Glavni lik filma je Franjo (tumači ga Simo Matavulj) koji je nenadano nestao u lavini. Za sobom je ostavio dvije supruge i dvije kćeri, s kojima je vrlo očito živio u poligamiji. Nakon sahrane, Franjo se sasvim neočekivano vraća iz mrtvih i nevoljko objavljuje da je njegov instruktor skijanja odnedavno i njegov – dečko. Franjina objava izaziva novu lavinu događaja i bizarnih reakcija likova iz njegove obitelji i okoline.

Glavnu žensku ulogu tumači Robert Ugrina, a u ostalim ulogama nastupaju Ksenija Marinković, Ana Maras Harmander, Sara Stanić, Nina Violić, Borko Perić, Žarko Radić, Goran Grgić, Miran Kurspahić i Sven Jakir. 

Osim režije, Stanislav Tomić, uz Tomislava Hrpku i Maria Marka Krcea, potpisuje i scenarij, za kameru je bio zadužen Mario Marko Krce, a za montažu Tomislav Pavlic. Film je nastao u produkciji Alka – filma i koprodukciji Propeler filma, a distributer je 2i Film. 

Film ‘Lavina’ stiže u kina diljem Hrvatske u četvrtak, 5. listopada.

I. S. / Foto: Martina Kenji

Tagged: , , , , , , , , ,