Lego: Najsloženiji film svih vremena

Brojne generacije slažu i ruše Lego kockice, rastavljaju ih pa ponovo sastavljaju. Djeca, jednako kao i odrasli, grade od njih baš sve: od šarenih gradova do robusnih robota i svemirskih brodova. No sad, po prvi puta, Lego svijet stiže na velika platna u 3D animiranoj avanturističkoj komediji čiji su autori – a tko drugi nego Lego obožavatelji.LegoRedatelji Phil Lord i Christopher Miller, čiji umovi stoje iza filma Lego, odrasli su sanjajući o vlastitim Lego kreacijama i s oduševljenjem su prigrlili mogućnost pretakanja svog stvaralačkog duha na veliko platno.

Zajedno, oni su stvorili priču o Emmetu (Chris Pratt), građevincu iz Kockovca koji je, u osnovi, najobičnije biće u cijelom svemiru. Emmet je poslušna i savršeno prosječna Lego mini-figurica za koju slučajno pomisle da je Posebni – biće od ključne važnosti za spas svijeta.

Njegova odiseja vodi ga s odlučnom Živkom (Elizabeth Banks) kroz Lego svemir u kojem se udružuje s ljudima iz svih Lego svjetova: Lego astronautom Bennyjem (Charlie Day), Lego gusarom Metalobradim (Nick Offer­man), super herojem Batmanom (Will Arnett), dobrim čarobnjakom imena Vitruvije (Morgan Freeman) i Rog Micom (Alison Brie).

Svaki je od njih tajni Majstor graditelj, sposoban sagraditi gotovo sve i to bez uputa; za razliku od Emmeta koji uvijek slijedi ono što mu sustav nala­že i nikada ne misli svojom glavom… ‘Lego’ film najsloženiji je film svih vremena: za njegovo sastavljanje bilo je upotrijebljeno 15.080.330 Lego kockica.

U kinima od 6. veljače, a do tada pogledajte trailer.

Blitz

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,