Leonard Cohen: Novi album You Want It Darker

Legendarni glazbenik Leonard Cohen objavio je album ‘You Want It Darker’ (Sony Music Canada / Columbia Records / Menart). Tako se zove i najavni singl ovog četrnaestog studijskog albuma legendarnog, 82-godišnjeg glazbenika, a producent je njegov sin Adam Cohen.
Leonard Cohen-You Want It Darker

Ovo je još jedan Cohenov doprinos suvremenoj glazbi čime je još jednom zadivio i fanove i kritičare. Svi se slažu da je ovo još jedan od sjajnih uradaka velikog glazbenika.

Na promociji albuma u Los Angelesu, Leonard Cohen je, među ostalim, izjavio: ‘Nedavno sam rekao da sam spreman umrijeti i mislim da sam pretjerivao. Treba malo dramatizirati s vremena na vrijeme. Planiram živjeti zauvijek’.

Od gostiju u dvorani se također oprostio optimističnim riječima: ‘Hvala vam što ste ustali kada sam ušao u dvoranu. Nadam se da ćemo ovo ponoviti. Mislim ostati tu do svojih 120.’.

Prvi singl se, primjerice, bavi neustrašivim istraživanjem religioznog uma. Cohen je ovaj hipnotički groove stvorio s Gideonom Zelermayerom i Shaar Hashomayim Synagogue zborom čiji glasovi prizivaju zvuk iz Cohenove mladosti. Pjesma je oduševila i poznatog DJ-a Paula Kalkbrennera koji je napravio također sjajan remix.

M. R.


Leonard Cohen-Can't Forget
Leonard Cohen: Can’t Forget…
Tagged: , , , , , ,