Leonardo Budimlić Majnarić: Izložba ArtumPrimum

ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi u Zagrebu izložbom ‘ArtumPrimum’ Leonarda Budimlića Majnarića otvara izložbenu godinu 2018.Otvorenje je u ponedjeljak, 22. siječnja (19 sati), a izložba obuhvaća izbor iz radova nastalih u posljednje dvije godine umjetnikova stvaralaštva s obzirom na to da su mu svi raniji radovi izgorjeli u požaru. Naziv izložbe bi donekle trebao značiti ‘prva misao’.

Na simboličan će se način obilježiti i ‘100 godina umjetnikova rada’, odnosno 36.500 nastalih radova, od kojih su posljednji za ovu obljetnicu nastali uoči samog postava izložbe. Izvedba ponekad skoro jednom linijom i jednom mišlju usmjerena je kako na sam proces rada, tako i tematski prema humanističkom dijelu smisla likovnog izraza. Cilj izložbe je novo predstavljanje umjetničkog djelovanja i postavljanje mogućnosti preispitivanja smisla likovnog djela. Autor do sada, u jedinstvenom izlaganju, nije predstavio takvu kombinaciju slika, male plastike i crteža žicom.

Poseban program izložbe odvijat će se u Noći muzeja, 26. siječnja (19 do 22 sata), kada će autor portretirati zainteresirane posjetitelje tehnikom crtanja na tabletu te im isprintani portret i pokloniti. Za vrijeme trajanja izložbe vodit će i radionicu digitalnog crtanja krokija za učenike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Leonardo Budimlić Majnarić rođen je 1962. godine u Zagrebu. Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završio je 1985. godine. Diplomirao je 1990. na Akademiji likovnih umjetnosti, na slikarskom odjelu u klasi prof. Josipa Vasilija Jordana. Član je HDLU-a i Likum-a. Radio je kao nastavnik likovne kulture u OŠ Voltino i u školi Zavoda za preodgoj maloljetnika Glina – Turopolje. Godine 1990. dobio je pohvalu znanstveno-nastavnog vijeća Akademije likovnih umjetnosti za svoj rad. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Trenutačno djeluje u Zagrebu kao samostalni likovni umjetnik.

I. B.

Tagged: , , , , , , , ,