Lila tjedan: Zdrava kava

Žene svih generacija sudjelovale su na ‘Zdravoj kavi’ s liječnicima koju je organizirala udruga Nismo same u sklopu kampanje ‘Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja’, koji se održava od 14. do 20. svibnja.

‘Zdrava kava’ omogućila je ženama, bez obzira na zdravstveno stanje, da dobiju odgovore na pitanja kako voditi brigu o vlastitom zdravlju, a u tome su ih savjetovali liječnice i liječnici; Višnja Matković, spec. radioterapije i onkologije, Gordan Crvenković, spec. ginekologije i porodništva, Željka Josić, spec. ginekologije i opstetricije, Svetlana Antonini, spec. radiologije, Maja Vukoja, spec. psihijatar te nutricionistica Sanja Jelušić.

Velika je novost ovogodišnjeg Lila tjedna – ‘LILA TJEDAN OTVORENIH VRATA KBC-a ZAGREB’ tijekom kojega je u Onkološkoj ambulanti Poliklinike Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj do petka, 18. svibnja, od 13 do 15 sati, organizirano besplatno testiranje na HPV. Za ovu akciju osigurano je 240 termina za pregled i to bez uputnice, a svim ženama koje to nisu učinile u posljednje tri godine bit će napravljen i PAPA test.

“Poslušajte svoje tijelo jer ono nam samo kaže kada nešto nije u redu i zato nema nikakvih razloga da odgađamo preglede”, rekla je Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same i pokretačica istoimenog portala koja Lila tjedan organizira uz potporu Zbora zdravstvenih i medicinskih novinara HND-a.

Lila tjedan održava se drugu godinu i to pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, a cilj ovogodišnje kampanje je pozvati žene da redovito odlaze na preglede i vode brigu o svom zdravlju.

I. K.


2. Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja

Obilježen 22. Dan narcisa

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,