Ljetna pozornica Bundek: Mladi jazzeri i opereta Vesela udovica

Iz središta grada na Tomislavovu trgu u Zagrebu gdje je proteklih dana održan 3. open air festival Zagreb Classic, koncertna događanja sele se preko Save u Novi Zagreb, gdje od četvrtka 12. srpnja počinju programi Ljetne pozornice Bundek.Početak manifestacije pomaknut je za jedan dan zbog nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskome nogometnom prvenstvu, tako da nas očekuje dvostruka glazbena poslastica.

Programi se ove godine vraćaju na pozornicu na pontonu, koja je lani bila izvan funkcije, a novost je orkestralna rupa u sklopu pozornice, koja će omogućiti izvedbe brojnih glazbeno-scenskih djela, od opere i operete do mjuzikla.

Jedanaest biranih koncerata poziv su svima na glazbeno osvježenje uz jezero i uživanje u izvrsnim koncertima, a program u četvrtak, 12. srpnja (20 sati) otvaraju najbolji jazz talenti okupljeni u Svjetskome jazz orkestru Međunarodne glazbene mladeži. Već šestu godinu ovi mladi glazbenici okupljaju se te kroz tjedan dana pripremaju program za nastupe na europskoj turneji. Na Ljetnu pozornicu Bundek stižu pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera kostarikanskoga podrijetla Luisa Bonille.

Nakon sjajnih mladih jazz talenata, još iste večeri, dočekuje nas i opereta ‘Vesela udovica’ Franza Lehara u izvedbi ansambla Opere b.b. iz Zagreba. Ova operetna miljenica u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom maestra Darijana Ivezića, prošlogodišnji je veliki hit programa Ljetne pozornice Bundek, pa nema sumnje da će i ove godine brojna publika uživati u njezinoj izvedbi, koja počinje u 21.30 sati.

B. Š.


Tagged: , , , , , , , , ,