Ljetna škola pisanja u planinskom centru Petehovac

Centar za kreativno pisanje iz Zagreba, Zadarska škola pisanja OtPis i Kuća kreativnog pisanja iz Splita, pozivaju u Ljetnu školu pisanja 2014.
Planinarski dom PetehovaccVeć tri godine, od 2011. u zadnjem tjednu kolovoza, CeKaPe odlazi u šumu Gorskog kotara i tamo sedam dana s polaznicima piše, čita, hvali, kritizira i stvara uspješne tekstove. Iz ove šume izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na mnogim značajnijim književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su imali sreću sudjelovati u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije šume. Šuma je iskustvo koje mijenja.

Ovogodišnja ljetna škola pisanja održat će se od 24. do 31. kolovoza u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji će pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja.

I ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.
Prvi puta u Ljetnoj školi, Renato Baretić vodit će radionicu proznog pisanja, a Nebojša Lujanović radionicu kratke priče. CeKaPe-ovi voditelji uvijek su tu: Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prijevoda, Jagna Pogačnik izabrat će knjige koje ćete morati pročitati ako se prijavite za radionicu ‘Stop šutnji o pročitanim knjigama’, sa Sanjom Kovačević pisat ćete scenarij za kratki film, s Andrijom Škarom ući ćete u bit glazbene kritike, a u ponudi su i sve druge radionice iz redovnog programa.

Uz redovne radionica koje se održavaju u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, u slobodno vrijeme, Ljetna škola vam nudi da ispunite još jednu želju i snimite svoj prvi kratki film, a u tome će vam, u popratnom programu ‘Gerilska izrada kratkog filma’, pomoći Tomislav Gamberožić.

Planinarski dom Petehovec foto 2Zabavni program organizirat će Želimir Periš, pa će i ove godine polaznici moći sudjelovati u nizu knjiških igara i izazova, a doći će i važni gosti koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Ksenija Kušec, sjajna spisateljica za djecu i odrasle, Zoran Ferić, Miroslav Mićanović i Andrej Blatnik samo su neka od gostujućih imena u večernjim satima.

Na samom kraju, u subotu navečer, na završnoj produkciji, čitat će se tekstovi polaznika i predstaviti prvi broj novog online časopisa za književnost Joujou.

I na kraju, sjajni glumci Teatra G svojom će predstavom polaznike uvesti u veliki tulum kojim će se zatvoriti četvrta Ljetna škola pisanja.

Prijavite se što prije i doživite jedinstvenu književnu avanturu!

Informacije i prijave na www.cekape.com, mailom ili telefonom.

CeKaPe / Foto: www.petehovac.com.hr

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,