Ljeto u MSU: Zoran Predin i Lačni Franz

Usprkos valu vremenskog zahlađenja, Ljeto u MSU! žarilo je punom parom uz žestoku svirku poznatog slovenskog kantautora Zorana Predina i pratećeg sastava Lačni Franz.
Zoran Predin i Lačni Franz-MSUIako su se zbog varljivog vremena morali skloniti s krovne terase, nije im poremetilo plan uzdrmati Zagreb na atraktivnom platou kod tobogana Muzeja suvremene umjetnosti (MSU). Da mladost nije boja kose nego stanje duha, Zoran Predin je u potpunosti opravdao s novom postavom benda koja je mnogobrojnoj publici pokazala kako su hrabrost i originalnost uvijek u modi. Tim borbenim pokličem Predina i Lačnog Franza nastavio se uspješan niz subotnjih koncerata u sklopu ovogodišnjeg Ljeta u MSU! uz Jadransko koje do 18. srpnja nudi uspješnu kombinaciju vrhunske glazbe, nagrađivanih filmova te jedinstvene izložbe Bauhaus.

Koliko slovenskim rokerima znači nastup u zagrebačkom MSU izjavio je Zoran Predin: ‘Beatlesi su još krenuli s tim trendom, ali danas je vrijeme presudilo i spustilo nas dolje. Moramo se vratiti za nekoliko godina i nadam se da će nas tada pratiti bolje vrijeme i da ćemo biti još interesantniji. Posebno nam je drago vidjeti Zagreb i MSU jer imamo priliku predstaviti Lačnog Franza na jedan posve novi način i malim ali sigurnim koracima vratiti se u srca starijih fanova, ali i ostaviti dobar dojam na mlađe generacije.’

Tako su Predin i Lačni Franz svim ljubiteljima dobrog starog rocka iz 1980-tih ponudili sasvim svježe izdanje hitova poput ‘Jebiveter Junior’, koji se pokazao kao ključni faktor u stvaranju potpuno novog i žešćeg zvuka. Svojim upečatljivim nastupom na platou MSU-a  iznova su potvrdili sjajne osvrte kritičara koji navode Predina kao jednog od najboljih autora novog vala, a Lačnog Franza među pet najboljih bendova osamdesetih.

Uz Predina i Lačnog Franza, Ljeto u MSU! do sada je ugostilo Kawasaki3P, Majke i Zabranjeno pušenje, a nastavit će sljedeće subote s koncertima Ede Maajka, nakon kojeg slijede Laibach i Električni orgazam. Svi željni kulture i dobrog provoda imaju još prilike uživati u ljetnoj sezoni MSU-a, a s obzirom na ograničen broj ulaznica, potrebno je osigurati svoje ljeto u muzeju na vrijeme putem sustava Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima, te na blagajni MSU-a. Cijena pojedinačnih ulaznica za koncerte su sljedeće: 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni  program i stoga stoji 99 kuna.

Kao i do sada ulaznica uključuje koncert, subotnje projekcije najnovijih filmova u Art-kinu Metropolis i posjet izložbi ‘Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse’, posvećenu velikanima iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su pohađali školu umjetnosti koja je 20. stoljeću dala izgled koji svijet nosi i danas.

M. L. / Foto: Borna Filić (Pixsell)


Zabranjeno pušenje-MSU
Zabranjeno pušenje na platou MSU-a
Tagged: , , , , , , , , , , ,