Ljubav u doba korone: Što kad ti vežu krila?

Jesu li nježnost, bliskost, dodiri i seks preživjeli pandemiju koronavirusom? Kako su restriktivne mjere, zabrane okupljanja i druženja utjecale na ljubav? Je li bilo moguće u isto vrijeme pridržavati se mjera i održavati bliske emotivne odnose?Ovo su samo neka od pitanja druge online tribine ‘Ljubav u doba korone: Što kad ti vežu krila?’, iz novog ciklusa ‘Snaga ljubavi’, u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust.

Tribina će se održati u srijedu, 17. lipnja (18.30 sati) putem zoom.us platforme, a može se pratiti uživo na facebook stranici Centra za toleranciju. Kako su se voljeli u doba korone ispričat će poznati rock par – pjevačica Ivanka Mazurkijević i frontman Leta 3, Damir Martinović Mrle. O ljubavi u doba korone govorit će redatelj i TV voditelj Robert Knjaz; glumica i književnica Arijana Čulina; glumac Enis Bešlagić, novinar i urednik Prime Timea Domagoj Zovak te seksolog i sociolog, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Aleksandar Štulhofer. Moderator tribine je radijski voditelj Miljenko Cvitković Minja.

‘Nakon prošlogodišnjeg ciklusa Zašto se mrzimo?, koji je otvarao teške i kontroverzne teme, tribinama o ljubavi nastojimo senzibilizirati javnost i potaknuti ih na pozitivne emocije i otvoren dijalog u društvu koji je temelj tolerancije i međusobnog poštovanja. Ljubav je vječna, izvanvremenska, kozmopolitska, univerzalna kategorija, koju opet svatko doživljava na svoj način i zanimljivo je čuti od poznatih osoba – pjevača, glumaca, političara, znanstvenika, kako je snaga ljubavi utječe na njihove živote’, kaže Nataša Popović, direktorica Centra za toleranciju i očuvanje sjećanja na holokaust.

L. P. / Vizualni identitet: Dejan Dragosavac RutaTagged: , , , , , ,