London Calling: Lisinski se smije

Međunarodni festival komedije održat će se 7. i 8. prosinca u Zagrebu, u velikoj i malim dvoranama Lisinskog.

‘Doveli smo u Zagreb Eddieja Izzarda i Dylana Morana, a u susret 40. godišnjice Lisinskog odlučili smo priuštiti jedan drugačiji, šareni i zabavan međunarodni program sastavljen od stand up predstava, cabarea, pantomime i fizičkog teatra – London Calling Comedy Fair – Lisinski se smije‘, poručuju organizatori: Urbani ured, Aquarius Booking & Managment i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog.

Festival otvaraju velikim praskom – Gala večerom u subotu, 7.12. u 20 sati. U velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupit će čak pet komičara sa svih strana svijeta: Amerikanac i najveća zvijezda koja stiže u Zagreb Rich Hall, dva Britanca Seann Walsh i John Gordillo, Kanađanka Dana Alexander a voditelj je Novozelanđanin Javier Jarquin.

Ovakavim stand-up programom hrvatskoj publici predstavit će se trenutačno najtraženiji londonski programi. A upravo je londonska stand-up scena in i postavlja komičarske standarde za ostatak planeta. ‘London Calling Comedy Fair – Lisinski se smije’ donijet će komadić upravo tog duha u Zagreb.

U nedjelju 8.12. počinju s prvim programom već u 17 sati i traju do dugo u noć, a događanja se sele u malu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Zajedničko svim nedjeljnjim predstavama je to da će biti prikazani najbolji programi Soho Theatrea iz Londona. Kazalište je to iz srca London koje svakodnevno otvara svoja vrata vrhunskim alternativnim komičarsko-cabaretskim umjetnicima na čak tri pozornice. Stvar prestiža nastupati je upravo u Soho Theatru, a još veća kada profesionalci kažu: ‘Ovo ne smijete propustiti!’ A upravo to poručuju iz Soho kazališta i u goste šalju aktove iz cijelog svijeta.

Talijanski umjetnik Carlo Jacucci, poznatiji pod umjetničkim imenom Vitamin, u Zagreb dolazi sa svojim nadrealnim aktom, bizarnim karakterima i neuobičajenim sviranjem harmonike. ‘Vitamin’ je jedna od najpoznatijih europskih predstava, kombinacija pantomime, fizičkog teatra i cabareta za koju nije nužno poznavanje engleskog jezika. ‘Vitamin’ počinje u 17 sati.

U 18.30 mlada britanska umjetnica Bryony Kimmings predstavlja program ‘Sex Idiot’, kojim je stekla priznanje i slavu u svijetu stand upa. Pratimo njezinu seksulnu povijest nakon što je spoznala da se zarazila spolno prenosivom bolesti.

Od 20 sati očekuje nas šarmantan i karizmatičan Sean Walsh. Njegov show ‘The Lie-in King’ s kojim dolazi u Lisinski iskreno je sučeljavanje s činjenicom da je odrasla osoba te da u životu ne bi znao što sa sobom da nije postao – stand up komičar.

Najveća zvijezda cijelog ‘London Calling Comedy Fair – Lisinski se smije’ je Ritch Hall, komičar mrkog pogleda koji nam stiže iz rodne Montane, USA. Osim u subotu u Comedy Gala programu njegov (drugačiji) samostalni nastup možete pogledati i u nedelju u 21.30. Karijera Ritcha Halla proteže se kroz nekoliko desetljeća a u mladosti je bio redoviti gost najutjecajnijeg američkog komičarskog programa Saturday Night Live.

Aquarius

Pročitajte još: Dylan Moran nasmijao Lisinski

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,