London Calling za publiku željnu smijeha

Tjedan dana dijeli nas od turneje programa London Calling Comedy Club kojom započinje ovogodišnja serija klupskih stand up nastupa.London CallingDanny Ward (MC), Tim Clark (headliner) i Matt Price (opening act) već su nastupali u Hrvatskoj u samim začecima projekta, prije tri godine. U novom domu londonskog urbanog humora – zagrebačkom Sax! klubu  ne propustite ih pogledati u ponedjeljak, 10. veljače u 21 sat! Dan poslije Zagreba ova tri komičara nastupaju u Osijeku (Dječje kazalište Branka Mihaljevića), a 13.02. u Rijeci (Boat Club Marina). Svi nastupi počinju u 21 sat.

Danny Ward – MC
Uloga voditelja prvog ovogodišnjeg programa pripala je britanskom komičaru Dannyju Wardu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2008., a njegov smisao za prepoznavanje smiješnih strana svakodnevnog života, kao i njegov opušten stil, u vrlo kratkom roku učinili su ga traženim komičarem na britanskoj klupskoj sceni. Njegova misija je druge naučiti ono što sam nikako ne primjenjuje – ako nešto pokušaš napraviti što jeftinije, na kraju to platiš dvostruko. Danny je imao zapažen nastup na festivalu u Edinburghu, vrlo je tražen kao voditelj komičarskih natjecanja te redovito radi kao voditelj stand up večeri u poznatim klubovima  poput Jongleurs i Highlight.

Matt Price – opening act
‘Price je fantastičan komičar i još bolji pripovjedač’ – The Scotsman
Komičar Matt Price možda izgleda kao tip koji vam je došao popraviti radijator, ali je zapravo majstor u prijateljskom odnosu s publikom koju zabavlja svojim smiješnim pričama. Njegove ćete šale sutradan željeti prodati prijateljima – sasvim sigurno neuspješnije nego što će ih on ispričati vama. Matt je loš u amaterskom boksu, dobar u skateboardingu, a izvrstan u vođenju redovnog londonskom programa Natural Born Storytellers koji razvija sve popularniju kulturu pripovijedanja. Niti jedan show mu nije isti jer je publika svugdje različita – ali s njim na pozornici svakako ste u sigurnim rukama. Iako će vam radijator i dalje ostati pokvaren.

Tim Clark – headliner
‘Neopjevani heroj stand-up komedije – maestro te podcijenjene umjetnosti.’ – The Guardian
Komičara, pisca i glumca Tima Clarka Britanci doživljavaju kao jedno od najsvjetlijih imena nacionalne komičarske scene. Tim se redovno pojavljuje na televiziji i još redovnije u klubovima diljem Britanije, uključujući legendarne The Comedy Store i Jongleurs.
Njegov pamtljiv izgled, brzo razmišljanje i ugodan karakter od Tima su učinili miljenika britanske klupske scene. Izveo je nekoliko izvrsno prihvaćenih nastupa na edinburškom festivalu, od čega je jedan – “Talking to Ted” toliko oduševio BBC-jevce da su od te predstave napravili radio dramu. TV stanica Channel 4 njegovu je predstavu ‘Predivna igra’ – o dva nogometna navijača – pretvorio u seriju. Tim nije škrt – svoju pamet i šale rado dijeli s kolegama. Jonathan Ross, Phill Jupitus i Mark Lamarr – redom britanske TV zvijezde – rado su koristile njegov materijal. Ali nisu jedini. Clark je razvio i dodatni biznis. Bije ga glas odličnog pisca govora, pisao je za mnoge poznate osobe, poput engleskog nogometnog trenera Grahama Taylora, nogometaša Neila Ruddocka te bivšeg premijera Gordona Browna.
Tim i dalje neumorno radi po klubovima – prosječno nastupa 200 puta godišnje.

London Calling Comedy Club
Od kraja 2010. godine građanima Hrvatske, u okviru regularnog programa, donose atmosferu londonske stand up scene, najjače na svijetu. Do sada je njihov redoviti program vidjelo preko 20.000 ljudi u nekoliko hrvatskih gradova. Doveli su 50-ak komičara iz preko 10 država engleskog, ali i ostalih govornih područja, koji redovito nastupaju u Londonu. S početkom 2014. godine novi dom za londonski urbani humor pronašli su u zagrebačkom klubu Sax!

Aquarius

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,