Luksuzna književna senzacija: Veličanstveni Leonardo

Izdavačka kuća Mozaik knjiga priredila je dosad u nas najcjelovitiji prikaz Leonarda da Vincija, slikara, arhitekta, znanstvenika, tehnologa i konstruktora. Riječ je o unikatnom knjižnom remek djelu izrađenom prema najvišim standardima, sjajne reprodukcije umjetničkih djela, skica i studija.Unutar knjige 16 stranica tiskano je na najfinijem pergamentu na kakvome je pisao i sâm Leonardo. Ovo prestižno izdanje tiskano je na 406 stranica, u velikom formatu 31×40 cm, u ograničenom broju primjeraka. Samo 200 primjeraka bit će na hrvatskom jeziku (3000 u cijelom svijetu), ručno uvezano u vrhunski obrađenu kožu.

Uz knjigu ‘Veličanstveni Leonardo’ kupci dobivaju zaštitni ovitak izrađen po mjeri knjige, dvije vrhunske reprodukcije Mona Lise (u mjerilu 1:1) i Posljednje večere (u mjerilu 1:8), numeriranu reprodukciju crteža Portret mlade zaručnice (u mjerilu 1:1) izrađen tehnikom sitotiska, numeriranu kovanicu iskovanu strojem koji je projektirao Leonardo, bon u vrijednosti 700 kuna i rukavice za listanje

Svaki primjerak knjige bit će unikatan i numeriran, a izlazi u studenom ove godine. A sada o cijeni! U pretplati (do 30. lipnja) je 20.000 kuna, a redovna cijena je 25.000 kn, uz mogućnost otplate do 25 rata bez kamata.

Knjiga je namijenjena svima koji su svjesni neprocjenjive vrijednosti Leonardovih umjetničkih djela, koje su izvor ideja što nas nadahnjuju i dan-danas. Namijenjena je također znalcima i kolekcionarima, povjesničarima umjetnosti, ljubiteljima umjetnosti, arhitektima, znanstvenicima i izumiteljima. Autori tekstova u knjizi ‘Veličanstveni Leonardo’ su Alessandro Vezzosi, direktor muzeja Museo Ideale, i povjesničarka Agnese Sabato, oboje svjetski priznati poznavatelji Leonardova života i djela.

M. K.


Tagged: , , , , , , ,