Mađarska i varaždinska kuhinja na baroknom stolu

Varaždinske barokne večeri osim što publici donose vrhunske koncerte i gostovanja brojnih glazbenika, pružaju i prigodu da ljubitelji gastronomije upoznaju i birana jela spremana po recepturama iz baroknog razdoblja.
Zahvaljujući partnerstvu s Mađarskom ove godine na Gala mađarsko-hrvatskoj večeri u srijedu, u 18 sati gurmani će u atriju varaždinskog Starog grada moći kušati jela koja su za njih spremila dvojica chefova: poznati varaždinski kuhar Damir Crleni i njegov kolega Atila Varga.
 
Gastronomiju susjedne nam Mađarske predstavljat će mađarski gulaš, Hortobagy  palačinke, Mađarske domaće kobasice s grahom, Toltott paprike, Turos Csusza, mađarska sarma, a od slastica tu je nezaobilazna Doboš torta i Mađarica. Chef Crleni nepce će posjetitelja Gala večeri zasigurno razmaziti uz jela varaždinske barokne kuhinje poput Goveđeg filea Patačić, svinjskog filea Zakmardy ili pak fileom od jelena u kori od medenjaka.
 
Nakon kušanja gotovo dvadeset jela pripremljena su za degustaciju i vrhunska vina iz Vinarije Enjingi, kao i pivo Panonska nizina. Cijena ulaznice za Gala večeru iznosi 150 kuna i može se nabaviti u Koncertnom uredu Varaždin. Večera nije samo prilika za isprobavanje novih okusa, već i mjesto susreta, jer okupit će se uz ljubitelje glazbe i predstavnici sponzora, mecena, zemlje partner, te organizatora. Jó étvágyat!
 
VBV