Made in Hrvatska u Kerempuhu

Prva praizvedba zagrebačkoga kazališta Kerempuh u ovoj godini bit će 21. ožujka u 20 sati. Riječ je o predstavi ‘Made in Hrvatska’, novom autorskom projektu Anice Tomić i Jelene Kovačić, redateljsko-dramaturškog dvojca koji se na daskama ovog kazališta po prvi puta predstavlja u sasvim novom izdanju.
Made in Hrvatska-KerempuhKao što same autorice kažu ‘Made in Hrvatska’ je satira o kulturno-političkoj stvarnosti u kojoj je podobnost često važnija od kompetencija, u kojoj se sposobnosti procjenjuju po pripadnosti stranačkim listama, a poslovi dijele po principu vraćanja starih dugova. Ova predstava pokušava detektirati što sve stoji iza onoga što nam se često servira kao prvorazredna hrvatska kultura i predstavlja pokušaj sondiranja svih onih kulturnih političara, nesposobnjakovića, podobnika, ulizica, kvazi talenata, seksualnih predatora i ostalih koji čine histeričnu menažeriju hrvatskog političko-kulturnog ringišpila, te o onima koji se na tom ringišpilu svakodnevno okreću ni ne znajući da to čine.

U režiji Anice Tomić predstavu izvode Elizabeta Kukić, Nina Erak Svrtan, Željko Königsknecht, Vilim Matula, Mia Begović, Linda Begonja, Borko Perić, Anita Matić Delić, Mario Mirković, Hrvoje Kečkeš i Mirela Videk.

K. K.

Tagged: , , , , , , ,