Madre badessa: Huljićev strah od starosti

Tonči Huljić je u zagrebačkom restoranu Gallo, kratkom svirkom i pjevanjem uživo, održao promociju albuma ‘Panika’ (Croatia Records/Tonika) svoga glazbenog projekta zvanog Madre badessa.
 Tonči-Huljić-i-Madre-badessa‘Najprije sam namjeravao održati promociju na koju bih pozvao prijatelje, kolege i poslovne suradnike, pa sam došao do brojke oko četiri stotine ljudi. Onda sam išao na to da malo suzim krug uzvanika i izbrojao ih otprilike dvjesto. Kako bi to sve ipak imalo nekog smisla, a da sve ovo ne bih shvaćao tako veliko i ozbiljno, odlučio sam se za skromnu promociju za medije i to u restoranu. To sam učinio da bih razbio strah, jer sam se oduvijek plašio da kao glazbenik ne završim svirajući u restoranu. Sve češće viđam da u dobrim restoranima i hotelima sviraju akademski obrazovani glazbenici, a mene je zasad ta sudbina zaobišla’, rekao je Huljić nakon što izveo nekoliko od ukupno 13 pjesama s albuma ‘Panika’ tematski raspoređenih u tri dijela: ‘Cool’, ‘Aajmo ruke goree’ i ‘Delirium Bonus’.

Druženje s Goranom Bregovićem proteklih godina, očito, imalo je puno utjecaja na splitskog hitmejkera. Na prošlom albumu ‘Ka hashish’ Huljić je predstavio zaokret u karijeri, aktivirajući još jednu stranu svoje autorske ličnosti, različitu od one koja sklada za Magazin, Rozgu, Danijelu, popularnog Joleta… Okupio je vrsne glazbenike koji ozbiljno sviraju etno instrumente (mandolina, harmonika, tuba), uz šaljive tekstove na dalmatinskom dijalektu. Rezultat je neobičan i zabavan etno glazbeni miks, koji zasigurno neće dosegnuti komercijalne uspjehe navedenih estradnjaka, ali će mu barem donekle umiriti savjest i pripremiti ga da dostojno dočeka mirovinu.

‘Ovo sve radim zbog straha od starosti’, priznao je na kraju Huljić.

Mustafa Topčagić / Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , , ,