Maja Posavec kao Liza Minnelli

Novi singl Maje Posavec ‘Nećemo se naći’ šesta je pjesma s njezina prvog albuma ‘Kada ne bih imala strah’ (Aquarius Records), koji je izašao u travnju. Kao i ostale pjesme, autorski ih potpisuje Maja Posavec, a za aranžman je zadužen Višeslav Laboš.

Istodobno sa singlom objavljen je i spot Darka Kušlana u kojem uz Maju glumi Petar Cvirn. Snimatelj je bio Damian Nenadić, a montažerka Sandra Bastašić.

‘Kada me pitaju da predstavim pjesmu, uvijek me iznenadi kako često, gotovo uvijek pišem o odnosima. Na Nećemo se naći događa se jedna podtema, a to je odrastanje. Svi nešto ili nekog prerastemo, i onda idemo dalje, u svemiru je neko drugo vrijeme’, kaže Maja i predstavlja ekipu koja je radila na njemu: ‘Pjesma će biti finalni singl s albuma. Aranžman za klavir je radio moj prijatelj Karlo Hubak, klavirist i dirigent, s kojim sam surađivala na Pijanom pilotu na Detourovu albumu A što ak ja, a na ovom smo radili zajedno i pjesmu Tiho. Obje pjesme imaju nešto kazališnog u sebi. One predstavljaju cabaret moment u kojem ja želim biti kao Liza Minnelli.

Kako je ovo posljednji singl s albuma, Maja je svoj prvijenac ‘Kada ne bih imala strah’ odlučila čitav staviti na youtube. ‘Želim da bude dostupan. Jedan dio albuma publika je mogla čuti kroz singlove, no zajedno s ostalim pjesmama album je zaokružen u jedan cjeloviti koncept. I sama volim slušati albume od početka do kraja, i volim istraživati glazbu na youtubeu.’

A Maja je i koncertno izrazito aktivna: ‘Nedavno smo održali koncert u mom rodnom Đakovu, na pozornici na kojoj sam praktički odrasla. 22. studenog je Vintage, Zagreb. Koncertima predstavljam svoj album, ali i svoj bend Hotel. Imali smo svoj prvi veliki koncert u Lisinskom, u svibnju. Publika i kritika su jako lijepo reagirali na nas, a i nama se svidjelo. U bendu su Ivan Kapec na gitari, Vinja Marino na basu, Damir Mihaljević na bubnjevima i Franjo Klinar na klavijaturama. Sviramo cijeli album, plus neke nove, ali i neke stare stvari. Koncept koncerta u našem slučaju je podložan promjenama, mijenjamo se od pjesme do prostora, u jednom trenu smo intimnoj atmosferi kazališta, a u drugom na rock koncertu. Veselimo se Vintageu i zagrebačkoj publici.’

A. R.


Tagged: , , , , , , , , ,