Majka u meni: Nova knjiga book kluba Čitaj knjigu

Knjiga Zvjezdane Debić dirljiva, je hrabra i duhovita ispovijest o suočavanju s novom i vrlo zahtjevnom ulogom u životu žene, a to je uloga majke, naglasila je Alis Marić na predstavljanju knjige ‘Majka u meni’ u izdanju nakladničke kuće Iris Illyrica.Knjiga je objavljena u biblioteci book kluba Čitaj knjigu, a kako je napomenula vlasnica nakladničke kuće Iris Illyrica, Ivana Glavaš Bakija, iskrena i dirljiva Zvjezdanina ispovijest bila presudna za odluku o objavljivanju. Pripovijest Zvjezdane Debić je po mnogo čemu posebna jer je kao djevojčica s nepune četiri godine ostala bez majke. Stoga je knjiga koja preispituje odnos društva prema trudnicama i rodiljama, te tretiranje postporođajne depresije, dijelom posveta prerano preminuloj majci, a dijelom odušak za misli i osjećaje koje su samu autoricu pratile u razvijanju zahtjevne i odgovorne uloge majke. Beskompromisna iskrenost kojom Zvjezdana Debić piše svoju ispovijest omogućit će mnogim mladim majkama da u njezinim razmišljanjima prepoznaju i vlastite dvojbe.

Psihologinja Radojka Sućeska Ligutić naglasila je da je bila potrebna velika hrabrost za postavljanje pitanja na koja je Zvjezdana Debić tražila odgovore. Različite su životne situacije u kojima si postavljamo pitanja o autentičnosti vlastitih osjećaja i smislu, naglasila je psihologinja, ali ta pitanja svatko će si prije ili kasnije postaviti u određenim životnim razdobljima.

Predstavljanje knjige ‘Majka u meni’ priređeno je u zagrebačkoj Kavi Tavi na Britanskom trgu. Posjetiteljice, među kojima su bile i brojne trudnice, iskoristile su priliku za kupnju knjige po promotivnoj cijeni od 80 kn. Knjiga ‘Majka u meni’ može se nabaviti u knjižarama po 99 kuna.

S. M.

Tagged: , , , , , , , ,