Maksim Mrvica: Koncerti u Bosni i Hercegovini

Maksim Mrvica, klavirski virtuoz koji je svojim crossover izvedbama osvojio glazbenu svjetsku scenu, 6. listopada započinje turneju po BiH u sklopu koje će održati četiri ekskluzivna solistička koncerta.
Maksim Mrvica (foto Iva Perinčić)Turneja će započeti u Zenici, 6. listopada koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu, te se nastaviti 7. listopada u Sarajevu, koncertom u Bosanskom kulturnom centru. Dan poslije, 8. listopada Maksim će održati koncert u Mostaru, u Domu Hercega Stjepana Kosače, a 9. listopada u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru.

‘Maksim Mrvica je zaista veliki umjetnik i svjetska zvijezda, a publici u BiH će prirediti nezaboravne koncerte na kojima će predstaviti svojevrsnu retrospektivu svojih deset do sada objavljenih crossover studijskih albuma’, najavljuje Tomislav Kašljević, producent bosanskoheregovačke turneje Maksima Mrvice koji je ovog ljeta organizirao i njegova dva izuzetno uspješna koncerta u Hrvatskoj, u pulskoj Areni, te na zadarskom Forumu.

Uvijek iznova zanimljiv i originalan Mrvica, u sklopu predstojeće turneje promovirat će i svoj aktualni album ‘The Movies’, na kojem izvodi glazbene teme iz filmskih klasika i blockbustera, između ostalog popularne kompozicije iz filmova ‘Kum’, ‘Rocky’, ‘Gladijator’, ‘Pirati s Kariba’, ‘Nemoguća misija’, ‘Amelie’ i drugih. Maksim Mrvica je u svijetu prodao višemilijunske naklade svih svojih albuma i u šezdesetak zemalja širom svijeta pojavljuje se među top klasičnim i crossover glazbenicima. Velikim talentom, impresivnim nastupom i svojim upečatljivim stylingom i imidžem, kao i crossover žanrom, klasiku je uspio približiti mlađim generacijama, te je danas podjednako miljenik svih generacija publike.

C. R.


Pročitajte još: Maksim Mrvica: The Movies


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,