Maksim Mrvica: Novi album New Silk Road

U prodaji je, u izdanju Croatia Recordsa, ‘New Silk Road’, novi studijski album hrvatskog pijanista svjetske reputacije Maksima Mrvice.Skladbe s ovog razlikuju se od onih na prijašnjim albumima, jer su snimljene uz Simfonijski orkestar u Budimpešti, a ljubitelje pop glazbe razveselit će i obrade svjetskih hitova poput ‘Clocks’ grupe Coldplay, ‘All of Me’ Johna Legenda te instrumental iz hit serije ‘Game of Thrones’.

Naslovnu skladbu ‘New Silk Road’ potpisuje Tonči Huljić, a aktualni singl Maksim je izveo na ‘Spring Gala Showu’, koju je prenosila središnja televizijska postaja CCTV povodom proslave kineske Nove godine. Ovim live nastupom pred gotovo milijardu gledatelja svrstao se među tek nekolicinu stranih izvođača kojima je pripala ta čast. Skladbama ‘New Silk Road’ i ‘Chinese Rhapsody’, koju je također skladao Huljić, Mrvica je na velikoj konferenciji za medije u Pekingu najavio i dosad najveću svjetsku turneju. Nazvana je ‘Phantasy of the Silk Road 2018’ i podijeljena u dva dijela – proljetni i jesenski, s idejom da se za spomenute skladbe uključi što više kineskih tradicionalnih instrumenata i melodija, koje će slušatelje odvesti na glazbeno putovanje drevnom trgovačkom rutom koja je spaja dva svijeta. Turneja je započela u Češkoj i Slovačkoj te je najveća kineska turneja do sada, a Maksima očekuju nastupi u Australiji (Sydney Opera House), Južnoj Koreji i Hrvatskoj.

Prvi koncert održat će 28. lipnja u rimskom kamenolomu u Vinkuranu (Istra) s kojim će otvoriti prvi ‘Rocks & Stars’ festival, potom ga očekuje koncert u Splitu, 13. srpnja te u rodnom Šibeniku, 14. srpnja. Nova turneja ujedno je i promocija novog albuma, a Maksimova publika u Hrvatskoj s nestrpljenjem ga očekuje početkom srpnja.

Šibenski pijanist jedan je od najpoznatijih crossover glazbenika u svijetu za čiji je proboj na svjetsko tržište zaslužan producent Mel Bush te diskografska kuća EMI za koju je potpisao ekskluzivni ugovor. Dosad je objavio deset albuma, a s Croatia Recordsom surađivao je na albumu ‘Appassionata’ (2011.) i ‘The Movies’ (2014.). Prvi spot s ovog albuma snimljen je za pjesmu ‘All of Me’.

C. R.


Tagged: , , , , , , , ,