Mama Funky: The Bastardz i Zdenka Kovačiček (video)

‘Mama Funky’ nova je pjesma grupe The Bastardz u kojoj se funk legendama pridružila neponovljiva Zdenka Kovačiček.
‘Ubojiti’ funk groove iza kojeg stoje Damir Šomen na bubnju i Alen Sveto na basu uz ostatak stalne ekipe, Gojka Tomljanovića na klavijaturama, Yweka Ivicu Premelča na saxu, pjevačicu Tashu Natašu Petrić i Jexa na gitari, klavijaturama i rap vokalu, savršena je platforma za Zdenkin sjajni vokal u ulozi ‘Mame Funky’.

‘Ideja o duetu sa Zdenkom postoji već duže vrijeme, ali su se tek nedavno stvari ‘poklopile’ i rezultat je pred nama. ‘Mama Funky’ je najnovija pjesma grupe Bastardz u kojoj se kao glavni vokalni solist pojavljuje Zdenka Kovačiček, prava ‘Mama Funky’ S obzirom na vrstu muzike kojom se bavimo i Zdenka i mi, bilo je samo pitanje vremena kad će se realizirati neka suradnja.’, ispričao je šef Bastardza Zoran Jex Jaeger.

‘Grupa The Bastardz su moji stari frendovi, s njima sam surađivala davne 2000. godine kada sam pobijedila na Zagrebačkom festival, pa smo u nekoj odličnoj jazz varijanti svirali Vrati se u moje dane i još neke druge stvari. To je zapravo grupa koja oduvijek njeguje taj svoj prepoznatljivi stil, a to je funk, jazz/rock, funky/rock. Vrhunski glazbenici koji čine grupu The Bastardz još uvijek su u vrhu svog stvaranja, u vrhu kvalitete i zato mi je ta suradnja posebno draga’, izjavila je Zdenka Kovačiček.

‘Mama Funky’, kao što i samo ime govori, prava funk poslastica koja svojim grooveom mami na ples: ‘Jex je napisao odličnu stvar koju je idealno prilagodio meni. Ima dobar groove i baš je prava funky stvar za disco klubove, na nju će se moći odlično plesati’, rekla je Zdenka te nastavila: ‘U ovoj pjesmi, osim što pjevam, Jex i ja repamo i sigurno ćete se osjećati fantastično slušajući i plešući na nju u nekom disco clubu.’

Ovu funky pjesmu, prati i funky spot koji potpisuje legendarni Radislav Jovanov Gonzo a, prema Zdenki, kada ga pogledate ‘past ćete na leđa.’ Za funky styling i funky šešire Zdenke Kovačiček zaslužni su Stasha Hats by Staša Čimbur.

A. R.


Tagged: , , , , , , ,