Maraton podvodnih fotografija

Online natječaj podvodne fotografije ronilačkog kluba ‘Roniti se mora’ iz Zagreba održan je od 17. siječnja do 1. ožujka, a sudjelovao je 381 natjecatelja iz 37 zemalja.
Massimo Giorgetta-Compact FashionUnderwater Photo Marathon ove godine se održao po četvrti puta, okupivši zaljubljenike u podmorje i podvodnu fotografiju. Natjecanje je organizirano na web stranici www.uwphotomarathon.com. Samo natjecanje odvija se u šest kategorija: fotografija ambijenta sa ili bez modela; makro fotografija; crno-bijela fotografija olupine;  hladne vode te slatkovodne ljepote i živi svijet rijeka, jezera i izvora; fashion fotografija ili kreativna fotografija; portfolio. Prijava na natječaj bila je besplatna.

Peteročlani žiri u sastavu Wolfgang Poelzer (Austrija), Viktor Lyagushkin (Rusija), Pedro Vasconselos (Portugal), Goran Butajla (Hrvatska) i Damir Zurub (direktor UWPM-a, Hrvatska) ocjenjivali su fotografije gotovo pet dana, te je napravljen poredak deset najboljih natjecatelja za svaku pojedinu kategoriju. Pristiglo je puno visoko kvalitetnih fotografija, što se prije svega odnosi na creativity / fashion kategoriju i kategoriju porfolio.

‘Svaka godina nam donosi sve više i više prijatelja i zaljubljenika u podvodnu fotografiju i lijepo je gledati kako se svi zajedno razvijamo i rastemo u jednu veliku obitelj. Čestitamo još jednom svim dobitnicima te zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na ovogodišnjem natjecanju. Hvala sponzorima i partnerima koji su nesebično pomogli i učinili ovo natjecanje još boljim i prestižnijim, kako bi svim našim prijateljima i svijetu prenijeli mnoštvo vaših prekrasnih fotografija podmorja’, zahvalio je Damir Zurub, osnivač međunarodnog foto natječaja.

Završna dodjela nagrada i otvorenje izložbe najljepših svjetskih podvodnih fotografija održat će se u BIZkoshnica galeriji u Zagrebu, Ilica 71/I kat u subotu 19. ožujka (18.30 sati.)

Rezultati i pobjednici po kategorijama objavljeni su na: www.uwphotomarathon.com i www.ronitisemora.hr


Damir Zurub-Plavi svijet i Tajne podzemlja
Damir Zurub: Plavi svijet i Tajne podzemlja

Tagged: , , , , , , , , , , , ,