Marko Tomaš: (Anti)roman ​Nemoj me buditi

Prva VBZ-ova postpandemijska promocija, romana prvijenca Marka Tomaša ‘Nemoj me buditi’, održat će se u zagrebačkom Botaničar baru u utorak, 16. lipnja (20 sati).
Neka vas naslov ne zavara, roman jamči kvalitetnu nesanicu što će s fizičke, ali ne i mentalne udaljenosti, pojasniti osobno autor te Tomislav Brlek, Marko Pogačar i Kruno Lokotar. Ulaz je slobodan, a možete izaći s romanom s potpisom autora po posebno povoljnoj cijeni.

Nemoj me buditi je roman napisan kao beskonačni košmarni dan u kojemu se ne pojavljuje svjetlo Andie MacDowell, po mnogočemu studija alkoholizma, usporediva i s filmom Leaving Las Vegas, potresan dokument o razorenoj deliričnoj svijesti koja u trenucima lucidnosti govori istine, da bi ih tren poslije posrala i prezrela i s lakoćom ih se odrekla. Ovaj roman će nesumnjivo postati kultan i nadgeneracijski.’
(Kruno Lokotar)

‘Natruhe krimi-priče tope se u atmosferi, između teškog umora i laganog humora junaka koji bi trebao poduzeti nešto i, evo, samo što nije – dok Tomašev bluz vijuga i spušta se niz serpentine poput prvog pelinkovca.’
(Robert Perišić)

Marko Tomaš rođen je u Ljubljani 1978. godine. Piše poeziju, novinske tekstove i eseje. Živi na relaciji Mostar, Zagreb, Ljubljana, Beograd. Objavio je knjige pjesama: ‘S rukama pod glavom’, ‘Mama, ja sam uspješan’, ‘Život je šala’, ‘Marko Tomaš i druge pjesme’, ‘Zbogom, fašisti’, ‘Bulevar narodne revolucije’, ‘Crni molitvenik’, ‘Regata papirnih brodova’, ‘Trideset deveti maj’, ‘Varanje smrti – izabrane pjesme’.
Piše i publicistiku: ‘Ivica Osim, utakmice života’, biografija; ‘Kolodvor i paranoja’, novinski tekstovi; ‘Pisma s juga’, eseji. Knjige izabranih pjesama objavljene su mu na slovenskom i makedonskom jeziku, a biografija Ivice Osima objavljena je i u Japanu 2015. godine.

V. B.


Tagged: , , , , , , , , , , ,