Massimo proglašen pjevačem godine

Massimo je jučerašnjim radijskim nastupom na Hrvatskom radiju 2, uz pratnju Predraga Martinjaka P’Eggyja na klavijaturama, još jednom oduševio publiku uz radio i kompjutore, ali i djelatnike radija.Massimo, Peggy i TurkiPovod gostovanja na Drugom programu Hrvatskog radija bila je dodjela priznanja za Najboljeg pjevača godine te je Massimu uručena i skulptura u obliku gitare, inače zaštitnog znaka emisije ‘Music pub’, urednika i voditelja Zlatka Turkalja.

‘Jaooooooooo. Turki puno ti hvala. Ovo je predivno. Ovo mi znači. Uistinu mi puno znači’, oduševljeno je izjavio Massimo.

Massimo i P’Eggy, dva vrhunska glazbenika svoju su suradnju započela slučajno, 1996. godine u HTV-ovoj emisiji ‘Sedma noć’. Na Turkijev upit vjeruje li u slučajnosti, Massimo je objasnio: ‘Ja vjerujem u slučajnosti. Vjerujem u sudbinu. I vjerujem da svojim postupcima možemo pomoći sudbini’

Izvodivši uživo skladbe ‘Iz jednog pogleda’, ‘Krug u žitu’, ‘Tišina’ i ‘Suze nam stale na put’, Massimo je pokazao koliko se za vrijeme interpretacije unosi u pjesmu i povezuje sa svakim otpjevanim stihom.

‘Mogu svirati gitaru, ne moram pjevati. To može biti jedan jedini ton i ja sam odmah mokar. Tijelo može raditi na 8 ventila, na 12 i na 16 ventila, a i na 24. Radim na 24 kada izvodim glazbu. Moram uvijek dati maksimum jer mislim da sam jedino tada dobar medij između pjesme i onoga koji sluša’, objasnio je Massimo situaciju u kojoj se našao, mokar k’o miš.

U nastavku razgovora Massimo i Turki otkrili su slušateljima kako je prva pjesma koju je Massimo naučio svirati bila ‘House Of the Rising Su’ grupe The Animals, te uz ugodan razgovor i još pokoju anegdotu priveli emisiju kraju.

Aquarius

Pročitajte još: Josipa Lisac pjevačica godine

Tagged: , , , , , , , , ,