Matej Meštrović prije kineske turneje na Sceni Amadeo

Atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u petak, 13. srpnja bit će domaćin pijanistu Mateju Meštroviću koji će se nakon debija u Carnegie Hallu predstaviti zagrebačkoj publici na Ljetnoj Sceni Amadeo sa svojim triom Expresto.

Uz njega će na klaviru, četveroručno, nastupati pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar te Borna Šercar na udaraljkama i bocama.

Posljednjih godina Matej Meštrović redovito priređuje sjajne projekte kao i koncertne nastupe koji su redom rasprodani. Koncert je najavljen pod naslovom ‘Before China Tour’ budući da trio Expresto odmah nakon Amadea putuje na veliku turneju po Kini. Meštrović najavljuje izuzetno atraktivan program koncerta – od njegovih autorskih kompozicija pa sve do bisera klasične glazbe – Brahmsov peti Mađarski ples, Ouvertira Carmen, Can Can, Alla Turca, Labuđe jezero…

Isti program Expresto izvodi u Kini gdje ih očekuje turneja od 15 koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama. Meštrovićevi dosadašnji koncerti kao i suradnja s triom Expresto, koja traje već desetak godina, apsolutna su garancija da se opet sprema nešto posebno. 

U slučaju kiše koncert će se održati u srijedu, 18. srpnja (21 sat).

K. I.


Tagged: , , , , , , , , , , ,