Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama u kinima

Film redatelja Kevina Macdonalda ‘Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama’ u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi osvojio je Zlatni globus, koji je otišao u ruke Jodie Foster.Treći Zlatni globus u karijeri osvojila je za ulogu Nancy Hollander, braniteljice koja preuzima slučaj Mohamedoua Oulda Slahija, Mauritanca optuženog da je angažirao teroriste koji su zabili avione u tornjeve World Trade Centra, 11. rujna.

Film je temeljen na istinitoj priči i memoarima ‘Guantanamo Diary’, a u njemu još glume Tahar Rahim (Mohamedou Ould Slahi), koji je za ovu ulogu bio u konkurenciji za Zlatni globus i Benedict Cumberbatch (vojni tužitelj, pukovnik Stuart Couch) koji za Salahija traži smrtnu kaznu.

Priča prati Slahija koji je uhićen i zatvoren u Guantanamu zbog sumnje da je angažirao teroriste koji su izvršili napad na WTC. Nakon godina zatvoreničkog života bez sudskog epiloga, njegov slučaj preuzima braniteljica Nancy Hollander i njezina kolegica Teri Duncan (Shailene Woodley). Počinje potraga za istinfom koja će donijeti iznenađujuća i šokantna otkrića.

Film ‘Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama’, u distribuciji Blitz filma, pogledajte od 4. ožujka u CineStaru i ostalim kinima, a ulaznice kupite online ili na blagajnama kina.

B. L.


Tagged: , , , , , , , , , ,