Medvedgradske glazbene večeri pobijedile vjetar

I dok su se brojna open air događanja u Hrvatskoj prošlog tjedna otkazivala zbog nepovoljne vremenske prognoze, Medvedgradske glazbene večeri oduprijele su se ledenom vjetru i čak tri od četiri koncerta održana su upravo na medvedgradskoj utvrdi.Sara RenarPrvu večer obilježili su nastupi kantautorica Luce i Sare Renar. Od uvodne pjesme ‘Sama ostajem’, preko ‘Vraćam se’ i ‘Dosade’ pa sve do ‘Nocturna’ i završne ‘Možda mi’, Luce i njezina glazbena pratnja precizno su vodili publiku prema vrhuncu večeri i nastupu Sare Renar. Na Sarinoj set-listi sastavljenoj od petnaestak stvari očekivano su se našla ‘Djeca’, ‘Ljubav’, ‘Jesen’, ‘Tišina’, ‘Odlazak’ te nova pjesma ‘Dani bez sjena’. Prije nastupa Luce i Sare, na vrhu Medvedgradske kule, ograničenom broju publike predstavila se grupa Side Project.

Sljedeći dan, u petak 15. srpnja, na medvedgradsku pozornicu zakoračila je grupa Urban&4. Koncert koji su već sada neki mediji prozvali koncertom godine, započeli su polagano i akustično s pjesmom ‘Pustinja’, nakon čega su uslijedile ‘Kada se voda povuče’ i ‘Ruke’. Hladan vjetar i odlična atmosfera publiku su brzo podigli na noge, a bend je počeo s nešto bržim stvarima poput ‘Moja voda’, ‘Mjesta za mene’, ‘Mala truba’, ‘Priđi mi bliže’. Fantastična sinergija glazbenika i publike dovela je koncert koji je trajao gotovo puna tri sata do vrhunca. Fenomenalan trojac Voland Le Mat, na kuli je otvorio ovu večer predivnim polusatnim setom sastavljenim od kombinacije starijih pjesma s ‘Faustopojki’ te novog materijala koji tek čeka svoju objavu.

Posljednji koncert u sklopu Medvedgradskih glazbenih večeri, zbog cjelodnevne kiše morao se preseliti u koncertni prostor Pivane u Ilici. Nastup četvorke iz grupe For bio je uvertira u još jednu nezaboravnu glazbenu večer. Headliner večeri bila je grupa Elemental. Već na samom početku dali su do znanja da im ništa neće ‘ovaj dan pokvarit’. Set-listu su skrojili od starijih pjesama poput ‘Vertigo’, ‘Priroda i društvo’, ‘Romantika’ te novijih ‘Tijelo pamti’, ‘U duši smo junaci’, ‘S trideset’ koje su fanovi pjevali od prve do zadnje note. I nakon gotovo dva sata svirke, nitko nije bio raspoložen za ići kući stoga ih je razjarena publika vraćala na bis čak tri puta. Unatoč promjeni lokacije koja teško može parirati Medvedgradu, Elemental je održao još jednu fenomenalnu svirku i potvrdio status jednog od trenutno najjačih zagrebačkih bendova.

M. R.


Rundek Cargo Trio-Medvedgrad
Završile Medvedgradske glazbene večeri 2015
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,