Mentalni sklop: Ivica Malčić i Vlado Martek

U zagrebačkoj galeriji Kranjčar otvorena je sedma po redu izložba iz ciklusa ‘Mentalni sklop’, koja predstavlja novi umjetnički par sljedbenik-mentor: kao sljedbenik Ivica Malčić te Vlado Martek kao mentor.
Vlado Martek, Mladen Lučić i Ivica MalčićO samoj povezanosti umjetnika publika je mogla saznati iz ugodnog, uvodnog razgovora umjetnika s kustosom izložbe Mladenom Lučićem.

Ivica Malčić

Rođen je u Zagrebu 1964.godine. Diplomirao je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti  u Zagrebu  1996. u klasi prof. Miroslava Šuteja. Od 1998. do 2002. svake godine u Zagrebu izlaže po sto slika. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, uglavnom  u Zagrebu.  Za svoj j rad dobio je i poneku nagradu. Izdavačka kuća Durieux 2007. godine posvećuje mu poseban broj časopisa Fantom slobode s 365 dnevničkih crteža. Živi i radi u Zagrebu. 30.11.1991. –  02.06.2015. = 2664 (broj realiziranih radova u tom periodu).

Vlado Martek

Rođen je u Zagrebu 1951. godine, gdje je diplomirao književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1976. godine. Bavio se  vizualnom i konkretnom poezijom a od sredine sedamdesetih  kao član Grupe šestorice autora postkonceptualističkom umjetničkom praksom.  Objavio je jedanaest knjiga – od zbirki poezije do eseja o suvremenoj umjetnosti, te dvije grafičke mape. Godine 2002. izašla je monografija: ‘Martek – fatalne figure umjetnika’, autora M. Šuvakovića, a 2008. održana mu je retrospektivna izložba u Gliptoteci HAZU u Zagrebu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, a dobitnik je i više nagrada. Živi i radi u Zagrebu i Rovinju.

K. I.


Alem Korkut i Mladen Lučić Mentalni sklop: Alem Korkut i Ivan Kožarić

Tagged: , , , , , , , , , ,