Mia Dimšić: Veličanstven koncert u Lisinskom

Kada je objavljena vijest da je koncert Mije Dimšić u zagrebačkoj dvorani Lisinski rasprodan, znalo se da će zo biti nezaboravan spektakl, kako za samu glazbenicu tako i za publiku. Svojom jedinstvenom glazbom koja je na prvu osvojila publiku, Mia je u vrlo kratkom vremenu počela nizati uspjeh za uspjehom.Upravo se tako može opisati i božićni koncert u Lisinskom koji je Mia namijenila malima i velikima. Do posljednjeg mjesta popunjena dvorana u jedan je glas pjevala njezine pjesme poput ‘Život nije siv’, ‘Bezimeni’, ‘Sunce, oblak, kiša’, ‘Slobodna’, ‘Budi mi blizu’ i najnoviju ‘Kišu’ koji se nalaze na debitantskom albumu. Mia je na koncertu ekskluzivno predstavila i dio svojeg božićnog albuma ‘Božićno jutro’ koji je u nakladi Croatia Recordsa objavljen dva dana prije koncerta.

Tako je osim naslovne pjesme, Mia otpjevala pjesmu ‘Cimet i čaj’ za koju je u Lisinskom sniman spot te ‘Baby, It’s Cold Outside’ zajedno sa Sašom Lozarom. Osim njega, Mia je ugostila i talentiranu Domenicu koja je na radost najmlađe publike izvela pjesmu ‘Vidi se iz aviona’, a njih dvije su u duetu otpjevale i staru pjesmu grupe Magazin ‘Nebo boje moje ljubavi’. Pjevač koji je otvorio koncert bio je Juan Agustin Lopez, simpatični Argentinac koji je na ukulelama izveo pjesmu ‘Život nije siv’ na hrvatskom i španjolskom jeziku i zaradio ogroman pljesak. Posebnu atmosferu koncertu dali su gudački orkestar i gost na gitari Ante Gelo.

Za sam kraj koncerta, Mia je uz pomoć rasplesane i razigrane djece ispred pozornice otpjevala svoj najveći hit ‘Život nije siv’, a nakon što su joj se na pozornici priključili svi gosti, izvela je i jednu od najljepših tradicionalnih božićnih pjesama, ‘Veselje ti navješćujem’ i tako u duhu Božića zahvalila svima na dolasku i uspješnoj godini, te najavila najradosnije, božićne dane.

Ono što je obilježilo Mijino gostovanje u Lisinskom jest i druženje s obožavateljima nakon koncerta koje je potrajalo punih sat i pol. Mia je rado potpisivala primjerke svojih albuma ‘Život nije siv’ i ‘Božićno jutro’ te se slikala s obožavateljima i davala intervjue.

C. R. / Foto: Krume Ivanovski


Tagged: , , , , , , , ,