Mini turneja Vesne Pisarović

Vesna Pisarović nekoć je bila pop pjevačica sve dok se nije susrela s glazbom Petera Brötzmanna, koja ju je ponukala na odvažne putešestvije svijetom jazza.‘Naša velika pjesmarica’ / ‘The Great Yugoslav Songbook’ novi je plod njezina velikog zaokreta, ali i jedan intiman osvrt na vlastito pop iskustvo. Uz ironičnu referencu na ‘The Great American Songbook’, ovaj nam album pruža sasvim originalan osvrt na jugoslavensku glazbenu scenu 1950-1970-ih godina, ne uz nostalgičnu čežnju, već uz pokušaj kreativnog odnosa prema prošlosti.

U želji da njezin novo (stari) otkriveni glazbeni identitet dođe do auditorija istančanijeg ukusa, ova mini turneja sigurno će poslužiti kao uvertira za sve buduće glazbene pothvate. Za ovu prigodu Vesnin prateći bend čini talijanski jazz trio u sastavu: Giorgio Pacorigo (klavijature), Zen De Rossi (bubnjevi) i Roman Todesci (kontrabas).

‘Naša velika pjesmarica’ / ‘The Great Yugoslav Songbook’ u izdanju etikete PDV dostupna je u DLP/CD/digital oblicima.

Vesna Pisarović nastupa 5. i 6. studenoga u Gradskom kazalištu u Požegi, dan kasnije u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te 8. studenoga u zagrebačkoj Močvari.

P. D. V.


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,