Mirjana Krizmanić i Aida Bagić otvorile novu sezonu Ženske priče

Centar za kreativno pisanje i Bookcaffe, pod pokroviteljstvom Francka i voditeljskom palicom stand up komičarke i spisateljice Marijane Perinić, i u novoj sezoni nastavlja sa ‘Ženskom pričom’.
Aida Bagić, Mirjana Krizmanić i Marijana PerinićU zagrebačkom Bookcaffeu otvorena je druga sezona ‘Ženske priče’ s dvije izuzetne gošće; jednom od najpopularnijih hrvatskih znanstvenica prof dr. Mirjanom Krizmanić i spisateljicom Aidom Bagić.

Večer je počela je s Aidom Bagić, autoricom zbirke poezije ‘Ako se zovem Sylvia’ i prozne zbirke ‘Znam li ja gdje živim’. Aida inspiraciju za pisanje pronalazi u svemu što je okružuje; od obične rečenice, ljudi koje susreće do situacija u kojima se nalazi. A njezin dosadašnji život u kojem je radila kao novinarka, peračica suđa, prodavačica, manekenka, prevoditeljica s engleskog i njemačkog jezika te urednica časopisa, prepun je inspirativnih situacija koje završavaju u njezinim knigama. Publika ju je pozdravila velikim pljeskom, a njezina zbirka poezije očekuje se s velikim nestrpljenjem.

Bookcaffe-Mirjana KrizmanićProfesorica Krizmanić oduševljenoj je publici pokazala da je osoba koja svoje veliko životno iskustvo i nepresušni optimizam prenosi u svojim knjigama koje se prodaju u, za hrvatske prilike nezamislivim, nakladama od sto tisuća primjeraka, ali i u svakom kontaktu s vjernom publikom. Tako je bilo i u Bookcaffeu gdje je spremno odgovarala na svako pitanje: od muško-ženskih odnosa, prijateljstava, starosti, preko pitanja o braku, slobodnoj ljubavi i djeci do ljubomore i sive svakodnevnice prepune problema s kojima se svakoga dana borimo. Premda je počela pisati u 72. godini života, sve njezine knjige u kojima su i odgovori postavljena pitanja, postaju bestseleri i prije no što dođu do knjižara. Nakon knjiga ‘Tkanje života’, ‘Život s različitima’, ‘U ljubavi ili bez nje’, ‘A što sad?’, A sad radost i veselje’ i ‘Jesenji valcer’, nova se očekuje s velikim nestrpljenjem.

Uz Franck espresso zimske koktele, u više od tri sata izuzetno zanimljivog, emotivnog, strastvenog i nadasve iskrenog razgovora s gošćama, ali i publikom koja je ispunila Bookcaffe, Marijana Perinić i ‘Ženska priča’ najavili su još jednu zanimljivu sezonu koja se nastavlja već sljedeći mjesec s nekim novim književnicama.

CeKaPe


Pročitajte još: Ženska priča: Mirjana Krizmanić i Aida Bagić


Tagged: , , , , , , , , ,