Mišo Hrnjak (ex Azra): Knjiga i koncert

U opuštenoj atmosferi, uz prijatelje i medije, Mišo Hrnjak, basist najpoznatije postave grupe Azra, predstavio je u zagrebačkom Vintage Industrial Baru autobiografiju ‘Srce od zlata (priče, ali ne baš za djecu)’ u izdanju Menarta.
Mišo Hrnjak-promocija knjigeAutoru su se u predstavljanju knjige pridružili gosti: Želimir Babogredac, predsjednik Uprave Croatia Recordsa i prvi menadžer Azre, Marijan Grakalić, novinar i književnik, Anamarija Nekić, urednica izdanja, te Branko Komljenović, direktor Menarta. Okupljeni su se prisjetili slavnih dana Azre u kojoj je Hrnjak proveo tri i pol godine i koje su na više načina obilježile njegov život. Kroz priču ‘Sasvim druga priča’, ispričali su anegdotu o Azrinom koncertu u Sloveniji, Johnnyjevom razbijanju gitare, šišanju Mišine duge kose te putovanjima Štulića i Želimira Babogredca u London i Trst.

‘Ideja za pisanje ove knjige je sazrijevala više godina. Kada sam se vratio na scenu, mnogi mlađi glazbenici su me pitali mnogo toga, pa sam pričao priče. Ja volim pričati priče. Rekli da to moram zapisati, napisati knjigu. Eto, tako su mi stavili bubu u uho! Period s Azrom, Johnnyjem i Borisom je bio vrlo intenzivan dio mog života, i jest, obilježio me do danas na mnogo načina. Ali to su bile samo tri i pol godine, od mojih dosadašnjih 55. Knjiga nije o Azri, ali upisao sam mnogo anegdota i doživljaja iz tog perioda, stvari koje znademo samo nas troje. I još mnogo drugih događaja. Na ovaj ili onaj način vezanih uz rock and roll’, prisjetio se Mišo Hrnjak koji je ovo izdanje obogatio i fotografijama iz private arhive.

U koncertnom dijelu promocije, nastupio je Leiner & Hrnjak band koji uz autorske pjesme izvodi i nezaobilazne hitove Azre. Na prvoj pjesmi ‘Jablan’  te pred kraj koncerta na ‘Užas je moja furka’, pridružio im se poseban gost Davorin Bogović. Nakon zagrebačke promocije u planu su i koncertne promocije u Sloveniji i Srbiji. Prije Leiner & Hrnjak banda nastupio je gitaristički duo iz Đakova Acoustic Souls – Tomislav Užarević (vokal i gitara) i Vjekoslav Valetić – W SoulBear (gitara i vokal).

M. R. / Foto Vedran Metelko


Pročitajte još:

Mišo Hrnjak-Srce od zlata Mišo Hrnjak: Autobiografija Srce od zlata


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,