Mišo Kovač: 25.000 raspjevanih obožavatelja u Splitu

Dugo očekivani i najavljivani koncert legende regionalne zabavne glazbe Mate Miše Kovača ostat će u pamćenju za više od 25.000 posjetitelja koji su uživali u spektaklu kakav Split i Hrvatska dugo nisu vidjeli.U višesatno glazbeno druženje posjetitelje je uvela splitska voditeljica Edita Lučić Jelić, a svoja mjesta među prvima su zauzele brojne osobe iz političkog i društvenog života.

Mišo je koncert započeo emotivnom izvedbom pjesme ‘Dalmacija u mom oku’ nakon čega je od srca pozdravio publiku i dobio zaslužene ovacije. Publiku je posebno raznježio zapjevavši ‘Svi pjevaju’ s unukom u rukama, a spektakl je nastavio izvedbama ‘Samo jedan dan života’, ‘Malo mi je jedan život s tobom’, ‘Odavno više ne plačem zbog tebe’, Drugi joj raspliće kosu a ja je volim’…

Koncert je nastavljen izvedbama njegove kćeri Ivane Kovač, a posebno je emotivan bio duet klape Rišpet s Mišom koji je na lica posjetitelja izmamio pokoju suzu. Slavonske lole rasplesale su posjetitelje izvedbom ‘Bili su bili vrhovi planina’, Joško Čagalj Jole u svom je veselom stilu izveo ‘Nosi mi se bijela boja’, dok je Saša Antić zapjevao ‘Ja ne mogu drugo nego da je volim’. Alen Nižetić je, pak, zapalio Stari plac s ‘Dalmacijo’, a ova posebna glazbena večer završila je Mišinim spektakularnim izvedbama ‘Ostala si uvijek ista’ i ‘Poljubi zemlju po kojoj hodaš’.

Mišo se na koncertu posebno zahvalio Koordinaciji udruga proizašlih iz Domovinskog rata te pripadnicima splitske 4. gardijske brigade koji su mu darovali svoj zlatnik. Pozdravio je i srdačno zahvalio i medicinskim sestrama i liječnicima KBC Split na njezi kada je prošle godine bio u bolnici zbog koronavirusa. Ovim posebnim gostima, Mišo je za poklonio više od 2500 karata. U suradnji s organizatorom koncerta, ravnateljem poliklinike Life doc.dr.sc. Tomislavom Madžarom, Kliničkom bolničkom centru Split donirao je mobilni ultrazvučni aparat za pulmologiju. Još jedna je to lijepa gesta glazbene legende nakon one 2018. godine kada je ovoj bolnici donirao defibrilator u vrijednosti od 100.000 kuna.

Emotivni koncert trajao je više od tri sata. Na kraju uzbudljive glazbene večeri u čast legendi, splitski Stari plac obasjale su stotine baklji te tako zaokružile jedan od najvećih koncerata ove godine te najveći ikad održani koncert na Starom placu.

A. N. / Foto: Select PR


Tagged: , , , , ,