Miss Universe Mia Rkman podržala Lila tjedan

Miss Universe Hrvatske Mia Rkman snimila je video poruku u kojoj sve žene poziva da dođu na testiranje na HPV i mamografski pregled, a u znak podrške javno-zdravstvenoj akciji koju pod nazivom ‘Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja’ od 6. do 12. svibnja organizira udruga Nismo same.

U intervjuu koji je nedavno dala za jedan dnevni list studentica sanitarnog inženjerstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu Mia Rkman kazala je kako joj je želja potaknuti mlade žene i majke da se više brinu o sebi i o svojem zdravlju.

Danas, 6. svibnja, Mia Rkman pridružit će se članicama udruge Nismo same na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića gdje će, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 15 do 17 sati biti organizirani besplatni mamografski pregledi za žene koje nikada nisu bile na mamografiji. Cilj akcije je upozoriti na važnost mamografije u prevenciji raka dojke. Na pitanja građana i medija tom će prigodom odgovarati i doc. dr. sc. Maja Prutki, radiologinja s KBC-a Zagreb.

Ovogodišnji ‘Lila tjedan – Tjedan ženskog zdravlja’ odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, a u suradnji s KBC-om Zagreb, KBC-om ‘Sestre milosrdnice’, KBC-om Split, KBC-om Rijeka, KBC-om Osijek, OB Dr. Ivo Pedišić u Sisku, NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, NZJZ ‘Dr. Andrija Štampar’, ZZJZ Osječko-baranjske županije i tvrtkom Roche.

Danas je započelo i besplatno testiranje na HPV u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Sisku, a pristupiti mu se može bez prethodne najave i uputnice. Udruga poziva sve žene da se uključe u ‘Lila tjedan’ i dođu na testiranje.

Ivana Kalogjera / Foto: Nismo same


Lila tjedan: Besplatno testiranje i Zdrava kava

Tagged: , , , , , , , , , , ,