Mjesec Rolling Stonesa u Rockmarku

U prvoj hrvatskoj glazbenoj knjižari Rockmark u Zagrebu (četvrtak 20. ožujka u 18 sati) počinje prizivanje The Rolling Stonesa u Hrvatsku, tijekom kojeg će se koristiti osobne stvari i fotografije članova grupe.
Rolling StonesGlavni izložak je Fender gitara Micka Jaggera (još i potpisana), koja će biti izložena u knjižari.

Na seansi sudjeluju članovi našeg najaktualnijeg rock beanda, veliki poklonici Stonesa, znani i kao ‘hrvatska utjelovljenja Jaggera i Richardsa’ Davor Gobac i Vlatko Čavar Brada te Siniša Bizović, ponosni vlasnik potpisane Jaggerove gitare, znan kao čovjek koji ih je dodirnuo i glazbeni kritičar Hrvoje Horvat, koautor biografije ‘Rolling Stones – 50 godina’, znan kao čovjek koji se s njima družio.

Uz Jaggerovu gitaru, u Rockmarku će biti izložene fotografije Ognjena Alujevića sa zagrebačkog koncerta iz 1976., službeni promo materijali albuma i razne memorabilije fanova.

Dallas Records sudjeluje u seansi kao dugogodišnji izdavač The Rolling Stones albuma za Hrvatsku, s materijalima koji su pratili brojna izdanja, ali i kao aktualni izdavač novog albuma grupe Psihomodo pop ‘Ćiribu Ćiriba’. Riječ je o jubilarnom 10. albumu Psihića, čiji su singlovi ‘Zločest k’o pas’ i ‘Donna’ već poharali hrvatske glazbene ljestvice, a čije će se izdavanje obilježiti velikim koncertom 11. travnja u zagrebačkom Domu sportova naslovljenim ‘Neograničen rock trajanja’.

U Rockmarku će se predstaviti i nedavno objavljena biografija ‘Mick – Jaggerov razuzdan život i neukrotiv duh’ u izdanju VBZ-a, autobiografija Keitha Richardsa ‘Život’ (Profil), biografija ‘Rolling Stones – 50 godina’ (Profil) autora Darka Glavana i Hrvoja Horvata, i knjiga Victora Bockrisa ‘Keith Richards – Lice rock’n’rolla’ (Šareni dućan).

Povod druženju u Rockmarku je još jedno koncertno buđenje grupe The Rolling Stones, čija se turneja podijeljena na manje segmente, ovog ljeta nastavlja u Europi.

Mjesec Stonesa u Rockmarku traje do 23. travnja, do kad će biti izložene Jaggerova gitara, fotografije i razne memorabilije, a knjige vezane uz Stonese bit će dostupne po povoljnijoj cijeni.

Rockmark

Pročitajte još: Rock fotograf Brian Rasic u Rockmarku , Neil Young: San jednog hipija (autobiografija)

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,