Močvara nagrađena za najbolji online program

Zbog epidemije koronavirusa zagrebački klub Močvara zatvorio je svoja vrata 12. ožujka kada su trebali nastupiti Marinada, ŠećeЯ i Ivan Judas u sklopu programa ‘Začarana Močvara’.Taj koncert je bio odgođen, ali se isti dan ipak održao u online formatu putem facebook stranice. Budući da nema nezavisne kulture i umjetnosti bez publike, u Močvari su pokrenuti redoviti online program koji je predstavljao veliki izazov, ali je bio i jedini način održavanja programa.

Od 12. ožujka do 6.7 srpnja održali su 67 online događaja koji su sadržavali glazbene i scenske nastupe, filmske projekcije, radionice, tribine i dječji program. Na taj način su u ekstremnim okolnostima ipak uspjeli osigurati kontinuitet rada kluba, nastaviti suradnju s brojnim umjetnicima i publici pružiti mogućnost praćenja kvalitetnih kulturnih programa .

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti (MSU) prepoznao je njihov trud i na Natječaju za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020. dodijelio im je prvu nagradu.

‘Htjeli bi se ovim putem još jednom zahvaliti našoj voditeljici Začarane Močvare, Nini Romić, i našoj suradnici Lauri Tandarić koje su bile najzaslužnije za bukiranje online programa. Naravno, hvala i svim izvođačima koji su nastupili i svima vama koji ste nas pratili! U međuvremenu smo krenuli s pravim koncertima i ostalim programima, kao i ponudom kave i drugih pića na Močvarnoj terasi svaki dan od 16 sati. O nadolazećem ljetnom programu saznajte sve na mochvara.hr.

Sva online događaja koja su se održala i najave novih online događaja možete pogledati na ovom linku.

K. M.