Modiglianijeva djela na hrvatskim paprenjacima

Djela Amedea Modiglianija, Alexandera Rodchenka, Vittiria Corone, Tamare Lempicke, Jeana Metzingera, Julia Romera de Torresa i drugih velikana likovne umjetnosti 20. stoljeća odnedavno su njihovim ljubiteljima dostupna ne samo u najvažnijim muzejima suvremene umjetnosti diljem svijeta, nego i kao jestivi suveniri Made in Croatia.Inovativna zagrebačka manufaktura BITE ART već šest godina na svojim paprenjacima reproducira slike najvećih imena domaće likovne scene poput Vlahe Bukovca, Ivana Večenaja, Ivana Rabuzina, Marka Tadića, Hrvoja Majera, Ane Kolege i OKO čime oduševljava turiste, zaljubljenike u umjetnost i ljubitelje autohtonih delicija, koji ih pozivaju da doslovno zagrizu u svoj komadić hrvatske umjetnosti. I na taj način promovira hrvatsku umjetničku scenu šireći o njoj dobar glas diljem svijeta.

Sada su zahvaljujući suradnji Bite Arta i zaklade M.T. Abraham Foundation na ručno rađenim delicijama reproducirana i djela velemajstora svjetske umjetnosti 20. stoljeća. Amir Kabiri, osnivač muzeja The Hub of Fine Arts, koji je nedavno otvoren u Mostaru, poželio je posjetiteljima ponuditi jedinstveni suvenir s potpisom hrvatskog brenda. Impresivna kolekcija Zaklade M.T. Abraham tako u Mostar dovodi najveća imena likovne umjetnosti, ali i reprodukcije njihovih radova na paprenjacima BITE ART-a.

‘To je veliko priznanje i velika čast za naš brend. Uvjerena sam da je to naš prvi i najvažniji korak u istupu na međunardno tržište’, kaže osnivačica brenda Ana Šerić. Inovativnost koncepta originalnog suvenira proizvedenog u Hrvatskoj već su prepoznali brojni privatni i poslovni klijenti, a posebno je omiljen među diplomatima.

‘Koncept se temelji na apliciranju jestivih reprodukcija poznatih umjetničkih djela na autohtone hrvatske poslastice – paprenjake. Na taj način naši suveniri, doslovce i metaforički, pozivaju svakoga da zagrize u svoj komadić umjetnosti’, nastavlja Ana Šerić te dodaje: ‘Kupci zbog svog zagriza u umjetnost nemaju i ne trebaju imati grižnju savjesti, jer se kutija u kojoj su paprenjake kupili, nakon njihove konzumacije pretvara u okvir upravo tih slika te tako postaje atraktivni ukras za svaki interijer.’

Riječ je o kompletno ženskoj poduzetničkoj priči, jer brending i dizajn ambalaže BITE ART potpisuje Izvorka Jurić, autorski koncept Ana Šerić, a paprenjaci se ručno mijese i peku u zagrebačkoj slastičarnici M&M čija je vlasnica Martina Dumančić.

A. S. / Foto: The Hub of Fine Arts / Mak Kuhinja


Zagrebački suveniri na Europskom trgu

Pietro & Pietro: Moć istarskog tartufa
Tagged: , , , , , , , , , ,