Modni svijet u Ženskoj priči

Stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić u novom izdanju humanitarne Ženske priče ugostila je modnu agenticu Tihanu Harapin Zalepugin, manekenku s međunarodnom karijerom Kristinu Šalinović te modni dvojac eNVy room. Sav prihod od ulaznica, kao i svaki mjesec, doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.U zagrebačkom klubu Sax! voditeljica je ugostila prave znalce iz svijeta mode. Tihana Harapin Zalepugin podijelila je svoje bogato životno iskustvo, od samih početaka kada je radila za Koncertnu direkciju, potom kao estradna menadžerica te članica Direkcije za izbor za Miss Hrvatske. Bilo je zanimljivo slušati priče iz svijeta izbora za miss, svim onim neugodnim situacijama koje se događaju missicama na svjetskim izborima, uz napomenu kako vjeruje da je ipak moguće vratiti onaj stari sjaj izbora, koji je nekoć uživao veliku naklonost publike. Tihana je pričala i o svim izazovima posla modne agentice u kojem uživa već 20 godina, o kriterijima po kojima se danas biraju djevojke te o njezinoj poziciji majke, prijateljice i profesorice koja se ne libi davanja dobronamjerne kritike.

Na sceni se potom pridružila manekenka Kristina Šalinović, koja je publiku oduševila svojim šarmom, humorom, neposrednošću i zanimljivim pričama iz svijeta modelinga. Kristina je pričala o svom prvom odlasku u svijet, odnosu sa stranim agencijama, kastinzima, revijama visoke mode te općenito o životu modela vani, koji je sve osim glamurozan. S publikom je podijelila i uspomene kada je upoznala neke od najpoznatijih svjetskih modnih dizajnera, od kojih joj se najviše svidio Tom Ford, upravo zbog njegove skromnosti i jednostavnosti. Kristina je danas uspješna mlada poduzetnica, koja za sebe ipak kaže: ‘Kada jednom uđeš u svijet mode, iz njega nikada ne izlaziš’.

Odličnoj atmosferi su pridonijela i brojna pitanja iz publike, na koja su gosti spremno odgovarali, ali svakako i dolazak modnog dvojca eNVy room, iza kojeg se kriju Vjeko Franetović i Nikica Ivančević. Dvojac koji je prije 15 godina osvojio srca ženske publike, kada je predstavio prvu cjelovitu kolekciju vjenčanica u Hrvatskoj. Od tada pa do danas, Vjeko i Nikica su prvi izbor brojim mladenkama prilikom odabira vjenčanice. Osim Bridal kolekcije, poznati su i po svojoj Ready to wear kolekciji večernjih haljina. Dečki su pričali o svom prosječnom radnom danu, u kojem prime i po 16 mladenki dnevno, o izazovima bliže ili šire obitelji koja im dolazi na probe te svim onim smiješnim situacijama s kojima se redovno susreću.

Svakako je bilo zanimljivo poslušati i o organizaciji modnih revija, samom procesu kastinga, fitinga, šminkanja, friziranja i svih onih stresnih situacija iz perspektive jedne modne agentice, manekenke i modnih dizajnera, što je na koncu i zaokružilo priču o modnom svijetu, ali još jednu u nizu zanimljivu Žensku priču. Na samom kraju su gosti otkrili svoje planove za budućnost da bi potom Tihana Harapin Zalepugin podigla cijeli klub na noge uz kratku demonstraciju poziranja kojem već godina podučava svoje manekenke.

A. V.


Tagged: , , , , , , , , , , ,