Monarch Airlines: Letovi za London i Manchester

Vodeća nezavisna zrakoplovna kompanija i turistička tvrtka Monarch iz Velike Britanije od 28. travnja uvela je izravne letove iz Zagreba za London/Gatwick, a od 29. travnja i letove za Manchester.‘Izuzetno smo zadovoljni uvođenjem novih cjelogodišnjih letova za Zagreb i iz Zagreba. Monarch je jedina zrakoplovna kompanija koja iz Zagreba izravno leti za Manchester i London/Gatwick. Obje destinacije pružaju odličnu ponudu za savršen vikend predah. Nadamo se kako će stanovnici Zagreba i okolice brzo prepoznati našu visoku razinu usluge zaokruženu s odličnim redom letenja i niskim cijenama’, rekao je David Page, direktor komunikacija u Monarchu.

‘Velika mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti Monarch Airlines u Zagrebu, točno mjesec dana nakon otvorenja novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. Otvorenjem novog terminala započela je nova era u poslovanju naše zračne luke, a dolaskom Monarch Airlinesa nastavlja se rasta broja destinacija i prijevoznika, koji zračna luka kontinuirano bilježi posljednje četiri godine’, izjavio je David Gabelica, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ).

Inauguracijskog svečanosti prisustvovali su i Peter Clements, zamjenik veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske te Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Povratnu kartu s uključenim taksama moguće je kupiti po cijeni već od 95 eura. Prema dostupnom rasporedu za London je moguće letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom, a za Manchester subotom i ponedjeljkom. Na linijama će letjeti zrakoplovi tipa Airbus A321.

Po posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku, prema Velikoj Britaniji je u 2015. godini ostvareno oko 50.000 turističkih putovanja u trajanju jednog i više noćenja, što je veliki rast u odnosu na godinu prije kada je realizirano 32.000 putovanja. London se na našem tržištu pokazao kao izvrsno odredište za kraći urbani predah ispunjen kulturom, vodećim svjetskim atrakcijama i zabavnim sadržajima te kao omiljeno mjesto mladih koji žele izvorno učiti engleski jezik.

Kada ovoj priči dodamo i sveučilišne gradove Cambridge i Oxford lako dostupne iz Londona, uvođenje dodatnih povoljnih letova sigurno će biti i dodatni poticaj kod odluke za odlazak u tamošnje kvalitetne škole engleskog jezika.

Monarchov dolazak u Zagreb svakako je i izvrsna prilika za sve one koji traže dodatnu ideju za vikend u inozemstvu ne samo u već dobro poznatom Londonu, već i u Manchesteru. U Manchesteru živi preko 500.000 stanovnika, dok je jezična raznolikost u ovome gradu veća nego u brojnim zemljama svijeta pa tako ovdje možete čuti više od 153 jezika. Manchester, osim što je poznat po jednom od najboljih nogometnih klubova na svijetu, ujedno je i grad s najbrojnijom studentskom populacijom u Europi poznat po odličnim zabavnim sadržajima.

Jedna od najzanimljivijih gradskih lokacija je zasigurno Castlefield koji se razvio iz nekadašnje rimske utvrde te je početkom devedesetih godina pretvoren u središte barova i restorana. Osobito je slikovit zbog brojnih kanala, vijadukata i željezničkih mostova koji vode u bogatu povijest grada koji je nekoć bio i središte industrijske revolucije.

Monarch je proglašen najtočnijim niskobudžetnim zrakoplovnim prijevoznikom u 2016. godini prema OAG Punctuality League te je također u veljači ove godine dobio nagradu Gold Trusted Service od Feefoa, nezavisne platforme za ocjenjivanje i recenzije. Od 2012. godine izravno leti iz Dubrovnika za Birmingham i London, i to od svibnja do kraja listopada. Turističku sezonu upotpunit će i njihov novi let iz Birminghama za Split koji počinje 25. lipnja utorkom i subotom, do kraja rujna. Hrvatska obala sve je popularnija među turistima iz Velike Britanije, a godišnje ih Hrvatsku posjeti preko 400.000. Monarch na svojim rutama povezuje popularna ljetna odredišta, poznata skijališta te glavne urbane centre. Svojom mrežom obuhvaća više od četrdeset destinacija sve do Kanarskih otoka i Izraela s ukupno preko šest milijuna sjedala. 2018. godine Monarch slavi 50 godišnjicu koju će proslaviti dolaskom Boeinga 737 Max Aircraft, koji će korisnički doživljaj učiniti još privlačnijim. Svoj sljedeći let na Monarchu potražite na www.monarch.co.uk.

M. B. / Foto: Borna Kuzmanović / Hrvoje Mareković – Talento Production

Tagged: , , , , , , , , , , , ,